Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 27.04.2019


PH: Filipi u finalu ponovno protiv Babića, Zeljko maestralan protiv Cetinića

Puno uzbuđenja bilo je tijekom polufinalnog dana Prvenstva Hrvatske u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu.

Fantastična borba vrlo visoke razine viđena je u polufinalu veltera u kojemu su se sastali 'udarač' Petar Cetinić i 'tehničar' Marko Zeljko. U sjajnom meču koji je pratilo zaglušujuće navijanje Zeljko je pokazavši tehničku superiornost svladao hrabrog branitelja naslova jednoglasnom odlukom sudaca.Zeljko će se za naslov prvaka Hrvatske u kategoriji do 69 kilograma boriti protiv Mate Rudana kojeg je pobijedio u finalu 2017.


Nažalost Rudanova borba s Mihaelom Jugovićem prekinuta je vrlo rano u prvoj rundi nakon što su Jugoviću u sudaru glavama razbijene obje arkade. S obzirom da se radilo o nenamjernim udarcima išlo se na bodovne kartice i pobjeda je pripala boksaču Pit Bulla podijeljenom odlukom 4-1.

Superteškaši su brzo obavili posao.

Marko Milun za treći uzastopni naslov prvaka države borit će se protiv Luke Pratljačića.
Leonardov boksač u prvoj je rundi nokautirao Juru Babića, dok je osječki ljevak ostvario tri nokdauna u prvoj rundi protiv iskusnog profesionalca Ante Verunice.
Damir Plantić 
u finalu poluteške kategorije borit će se protiv Đanija Barbira.

Kao i u četvrtfinalu u polufinalu je slavio prekidom u prvoj rundi, ovaj put protiv Darija Petrića, dok je Luka u divljem meču podijeljenom odlukom sudaca 3-2 izgubio od Gladijatorovog Đanija Barbira. Prvotno je objavljeno da je pobjednik Luka Plantić, ali je odluka naknadno revidirana.


U finalu teške kategorije kao i prošle godine borit će se Toni Filipi i Alen Babić. Gladijatorov boksač tada je slavio jednoglasnom odlukom, ali Babić vodi 2-1 u međusobnim susretima.

Filipi je u polufinalu jednoglasnom odlukom (5-0) bio bolji od Frana Hodaka, dok je Babić prekidom od strane kuta u drugoj rundi svladao Josipa Žižića.
Boksački klub Leonardo je imao sedmoricu boksača u polufinalima, a čak trojica našla su se u polufinalu srednje kategorije.

Branitelj naslova Mladen Sobjeslavski u nimalo lakom meču svladao je klupskog kolegu Hrvoja Čibarića koji je imao brojanje u trećoj rundi, dok je Luka Lozo iz BK Sesvete pobijedio njihovog kolegu Josipa Gečevića (4-1).

Erik Pijetraj za četvrti uzastopni naslov u poluvelteru borit će se s Besnikom Oracom iz Rijeke.

Nakon što je dva puta bio prvak Hrvatske u kategoriji do 56 kilograma Filip Poturović protiv Brune Salamunovića borit će se za titulu najboljeg u lakoj kategoriji,

U borbi za naslov u bantamu bore se iskusni Mirsad Ahmeti i 20-godišnji Lucijan Bačić.


Finalni dan počinje u nedjelju u 13 sati.Foto: Cro Ring


1341
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Luka Plantić, Alen Babić, Toni Filipi, Damir Plantić, Luka Pratljačić, Marko Milun
Najpopularnije
Najnovije