Autor: mi
Datum objave: 22.05.2019


Petchmorakot odbio revanš s Petrosyanom i odustao od ONE Grand Prixa

ONE Championship je danas objavio da poništava meč četvrtfinala Grand Prixa između Giorgia Petrosyana i Petchmorakota Petchyindee Academyja.

Nakon meča Tajlanđanin je proglašen pobjednikom podijeljenom odlukom sudaca, a ONE je poništavanje meča obrazložio sudačkom pogreškom. Sudac nije adekvatno kontrolirao nedozvoljeni  klinč što je rezultiralo brojnim prekršajima tijekom borbe i promocija je naredila revanš.

Vlasnik Petyindee Academyja Boat Yindi objavio je da Petchmorakot ne pristaje na revanš i da se povlači s turnira vrijednog milijun dolara.

"Razočarani smo odlukom odbora ONE-a koji želi od nas da se ponovno borimo s Petrosyanom s objašnjenjem da smo prekršili pravilo klinča.

Svi smo se posvetili ovoj borbi. Učinili sve što smo mogli unatoč tome što smo znali da smo inforiorni u odnosu na njega u borbi po pravilima kick boksa; bez laktova i s ograničenim korištenjem koljena. Ali izabrali smo boriti se jer želimo osvojiti ovo natjecanje. Želim ponoviti da se nismo odlučili boriti zbog nagrade od 32 milijuna bahta zato jer nitko nije znao koliko nosi ovaj turnir do tri dana prije pres konferencije. Jedini razlog zbog kojeg smo se uključili u turnir je izazov. Željeli smo učiniti Tajlanđane ponosnima. Petrosyan ima skoro sto puta više iskustva. Petchmorakot se samo jednom borio po ovim pravilima. No, borili smo se bez postavljanja ikakvih uvjeta. Pristali smo se boriti protiv najboljeg kick boksera iako su izgledi bili protiv nas.


Jako mi je žao Petchmorakota, stvarno je napravio sve za ovu pobjedu. Toliko je naporno trenirao dva mjeseca. Nakon pobjede je trčao skoro 40 kilometara od zračne luke Suvanbhumi do spomenika kralju Chulalongkornu kao što je i obećao ako pobijedi. Sutra će otići u budistički samostan. Napravio je sve što jedna osoba može napraviti kako bi se dokazao pred očima svijeta. Vjerujemo da ovo nije naša krivica. Problem je što su ONE championship pravila kick boksa nejasna. 


Suci su donijeli odluku nakon borbe i naše pravo je ulazak u polufinale.


Ali, onda je odbor direktora odlučio poništiti borbu i naredio revanš odmah unatoč tome što mi za ništa nismo krivi. Ja, kao predstavnik Petchmorakota Petchyindee Academyja zatražio sam povlačenje s Grand Prixa jer ako i pristanemo na revanš i ponovno se ovo dogodi Petrosyanovi fanovi neće prihvatiti odluku i da postoji način da ga se pobijedi.


Hvala vam na podršci i još jednom isprike svim razočaranim Tajlanđanima."

Ako situacija ostane ovakva i Petrosyan prođe u polufinale bez vrevanša tamo će se boriti s još jednim Tajlanđaninom Joom Nattawutom kojeg je već pobijedio odlukom sudaca.258
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Giorgio Petrosyan, One Fighting Championships
Najpopularnije
Najnovije