Autor: mi
Datum objave: 12.06.2018


Petar Milas: Planovi su jasni - samo pobjede i nadam se jedan dan borba za svjetski naslov

Petar Milas (11-0, 9 KO) u ožujku je postao tek drugi boksač nakon Anthonyja Joshue koji je prekidom pobijedio čvrstog Amerikanca Kevina Johnsona.

Mladi splitski teškaš u njemačkom Braunlageu slavio je tehničkim nokautom u 8. rundi i osvojio IBO internacionalni naslov.


U subotu u Munchenu prvi put brani pojas protiv još jednog bivšeg izazivača za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Francesca Pianete (35-3-1, 21 KO). 


33-godišnji talijansko-njemački borac dva se puta borio za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. 2013. nokautirao ga je Vladimir Kličko, a 2015. 'regularni' WBA prvak Ruslan Chagaev.


Nakon tog neuspjeha spojio je dvije pobjede, a zatim osvojio IBO naslov koji sada drži Milas pobjedom nad Oezcanom Cetinkayom. Izgubio ga je u prvoj obrani upravo od Kevina Johnsona u listopadu prošle godine.


Talijanski ljevak je tijekom profesionalne karijere koja traje od 2005. pobjeđivao bivše svjetske prvake Olivera McCalla, koji se proslavio nokautom protiv Lennoxa Lewisa, te Fransa Bothu. Slavio je i protiv Johanna Duhaupasa, te hrvatskih boksača Ivice Perkovića i Ivice Bačurina.


- Kako se osjećaš uoči borbe s Pianetom?  Ovo je tvoj drugi meč za redom protiv bivšeg izazivača za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Pianeta je prošle godine izgubio prekidom od Kevina Johnsona kojeg si pobijedio. Misliš li da će ti on biti lakši protivnik od 'Kingpina'?


"Osjećam se odlično. Da, Pianeta je bivši dvostruki izazivač za svjetski naslov, ali ja se nadam da to neće biti veliki problem. Ne mislim da će biti lakši od Johnsona, jer su obojica zahtjevni protivnici, ali ja sam spreman na sve" rekao je 22-godišnji Milas za Cro Ring.

- Gdje si se pripremao i s kim si sparirao za borbu?
"Pripremao sam se u Ameno Gymu, a sparnig partneri su mi bili Antonio Plazibat, Tomislav Čikotić i Filip Cvrlje".


- Potpisao si ugovor s Petko's Box Promotionom. Pročitao sam da je tvoj meč osim za IBO pojas i 'eliminacijski' u Petko's Box Promotionu. Možeš li nam pojasniti što to znači i kakvi su njihovi planovi za tvoju karijeru?


""Ne znam baš je li eliminacijski, jer ja sam tek potpisao za tu promociju, a s njegove strane nisam upućen baš u te stvari."

"Potpisao sam malo prije borbe s Johnsonom, pa nemam što više dodati. 


"Ljudi su prepoznali talent u meni i ja se nadam da ću ga u buduće vrjeme opravdati. Pripreme ću odrađivati uvijek u Splitu osim za sparinge koje ću u buducnosti morati odrađivati vanka."


"A planovi za karijeru su jasni - samo daljnje pobjede i ja se nadam jedan dan borba za svjetski naslov."2354
Kategorije: Boks
Tagovi: Petar Milas
Najpopularnije
Najnovije