Autor: mi
Datum objave: 09.09.2017


Paralizirani ruski boksač dobio 22 milijuna dolara odštete

Država New York složila se s plaćanjem 22 milijuna dolara odštete Magomedu Abdusalamovu.

Rus je 2013. u boksačkom meču s Mikeom Perezom zadobio ozljede mozga. ESPN je objavio da je ovo najviša nagodba u slučaju fizičke ozljede u povijesti Države New York.


Četiri godine nakon borbe danas, 36-godišnji Abdusalamovu je i dalje oduzeta desna strana tijela, ne može hodati i govor mu se sveo na mumljanje.


Nakon borbe njegova obitelj je podnijela tužbu zbog nesavjesnog postupanja Njujorške Sportske Komisije (NYSAC), njegov osoblja i liječnika uz ring.

Abdusalamov nije odmah prevezen u bolnicu nakon pregleda u dvorani. Na kraju je u bolnicu otišao taksijem. Tužba je navodila da su postupci NYSAC-ovih liječnika odgodili dijagnozu i liječenje krvnog ugruška u boksačevom mozgu.


Boksač je te večeri morao na operaciju i doživio je nekoliko moždanih udaraca. Bio je tjednima u komi i proveo je u bolnici više od 10 mjeseci.

Ovaj slučaj je najvažniji razlog zbog kojeg New York zahtijeva od promotora da osiguraju milijun dolara za osiguranje za ozljede mozga. Zbog toga su male boksačke priredbe gotovo u potpunosti nestale.
1187
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije