Autor: mi
Datum objave: 10.09.2018


Pacquiao tuži Boba Aruma

Manny Pacquiao objavio je da će tužiti svog bivšeg promotora Top Rank.

Jedini svjetski prvak u osam težinskih kategorija najavio je tužbu zbog neisplate sredstava za prijenos njegove borbe s Lucasom Matthysseom u srpnju.

Top Rank je borbu prenosio preko streama na aplikacijama ESPN+ i ESPN. Borba s Matthysseom bila je njegova prva u više od 15 godina u koju nije bio umiješan Top Rank.


Kompanija Boba Aruma početkom ljeta potpisala je sedmogodišnji ugovor s ESPN-om.

Top Rank je bio distributer za prava prijenosa za borbu Pacquiao-Matthysse u Kuala Lumpuru, ali su promociju odradili Manny Pacquiao Promotions i Golden Boy Promotions Oscara De La Hoye, koji je zastupao Argentinca.

Pacquiaovi odvjetnici kažu da boksač ima pravo na 85 posto ostvarenog prihoda od prijenosa.

Tvrde da je ESPN prenosio borbu bez valjanog ugovora i da su iz Top Ranka odbili Pacquiaovo pismo u kojem im skreće pažnju na to.

39-godišnji Filipinac nokautirao je Matthyssea u sedmoj rundi i osvojio 'regularni' WBA naslov u velteru. Matthysse se nakon borbe umirovio.

Pacquiao je svoj sljedeći potez najavio preko Instagrama koji prati 4.3 milijuna ljudi.

"Čestitam i želim sreću Top Ranku i ESPN-u na sedmogodišnjem partnerstvu. Znam da ste svi bili vrlo zauzeti oko dovršetka posla. No, ja nisam isplaćen za prava prijenosa u Americi za moju borbu protiv Lucasa Matthyssea 15. srpnja prenošenu na ESPN plusu. Stoga počinjem pravni postupak protiv Top Ranka i svih ostalih stranaka zbog neplaćanja i pokušaja ograničavanja prava na moje buduće borbe".

Bob Arum je nedavno izjavio da se planira naći s Pacquiaom kako bi pronašli novi način za suradnju, ali čini se da filipinska legenda ima druge planove.

Kao jedan od potencijalnih protivnika za sljedeću borbu spominje se Amir Khan.
Foto: MP Promotions

401
Kategorije: Boks
Tagovi: Manny Pacquiao, Bob Arum
Najpopularnije
Najnovije