Autor: mi
Datum objave: 13.11.2019


Ortiz tvrdi da su Wilderove taktike za vrijeme borbe ‘na rubu zločina’

Luis Ortiz tvrdi da se Deontay Wilder služio prljavim potezima tijekom njihove prve borbe.

Kubanac je u ožujku prošle godine u New Yorku izgubio od WBC-ovog prvaka nokautom u 10. rundi, ali je kubanski teškaš prije toga u sedmoj rundi uzdrmao Amerikanca. U trenutku prekida Wilder je imao prednost 85-64 na sve tri sudačke kartice.


Revanš se održava 23. studenog u Las Vegasu. Amerikancu će to biti 10. obrana naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Ortiz je izjavio da se Wilder u prvoj borbi koristio nedozvoljenim potezima poput udaraca otvorenom rukavicom, te udaraca na vrh glave kada udara s visoka.

Kubančev trener i prevoditelj Herman Caicedo smatra to ponašanjem ‘na rubu zločina’.

“Ne možete znati što će Wilder učiniti. Ali jedno je sigurno, a to je da sam mentalno i fizički spreman. Tako da može raditi što hoće, nema problema” izjavio je 40-godišnji Kubanac.


Caicedo kaže da Ortiz može pobijediti Widlera oslanjajući se na boksačke osnove, ali da to može biti problem jer je Wilder sklon tome ‘da se okrene i udari iz okreta’ (spinning backfist koji se koristi u kick boksu i MMA-u zabranjen je u boksu, op.a.).


“Uvjeren sam da će se Luis ponovno naći u situaciji kao u sedmoj rundi i da će završiti posao koji nije uspio prvi put. On je superiorniji boksač, borac i mislilac. Luis ima veliko iskustvo, bori se od svoje 10. godine.”
Wilderu će ovo biti treća obrana naslova u zadnjih 11 mjeseci. Kaže da je dao revanš Ortizu zato jer ga smatra jednim od najboljih teškaša svijeta i da zna što on prolazi kao otac djeteta s posebnim potrebama.

“Ima 40 godina i ovo bi mu mogla biti posljednja prilika” rekao je Wilder.

“Svi mi znamo da kad se boirite s Deontayom Wilderom ja ću otkinuti dio vas. Uzet ću vam godine života. U ovoj fazi svoje karijere ja samo skupljam brojeve. Uvijek sam se borio da stvorim naslijeđe, a za to se borim do dana današnjeg.”

U sedmoj rundi s Ortizom preživio je jedno od najvećih iskušenja u karijeri.

“Bio sam ponosan na sebe što sam izdržao pod takvom vatrom s gripom. Ispravno bi bilo u toj situaciji otkazati borbu i pričekati bolji trenutak. Ali ja sam tvrdoglav. Ja uvijek radim ono što većina boksača ne radi. Ja želim biti drugačiji.”

“Stalno govorim da sam imao gripu, a on je na mene bacio sve što ima i kuhinjski sudoper. Sjećam se da mi je malo zujalo u glavi. Imao je još 40 sekundi do kraja runde i nije me uspio završiti. A bacio je sve što je imao.”

Wilder je na komentare Ortizovog kampa o kriminalnom ponašanju odgovorio da on nikad nije čuo od drugih za to i da je jedini kriminal koji on radi kad “udarim ljude desnicom i zamalo ih ubijem.”
1268
Kategorije: Boks
Tagovi: Deontay Wilder, Luis Ortiz
Najpopularnije
Najnovije