Autor: mi
Datum objave: 04.03.2018


Ortiz: Imao sam Wildera, ali ga je spasilo zvono

Luis Ortiz (28-1-2 NC, 24 KO) imao je priliku postati prvi profesionalni prvak svijeta u teškoj kategoriji s Kube.

38-godišnji Kubanac poražen je nokautom u 10. rundi od WBC-ovog prvaka Deontaya Wildera (40-0, 39 KO). 'King Kong' se već u petoj rundi našao na podu i činilo se da borba neće još dugo potrajati. No, Ortiz je u 7. uspio doći na rub prekida i zamalo završio Wildera. Prvak je uspio ostati na nogama, ali svi suci rundu su dali 10-8 izazivaču.

32-godišnji Amerikanac ne samo da je preživio najteži ispit karijere, već ga je i završio spektakularnim naletom u 10. rundi rušivši dvaput izazivača prije nego je sudac David Fields prekinuo borbu.

Prije prekida Wilder je na svim bodovnim karticama imao prednost 85-84.

"Mislio sam da dobivam borbu. Ovo je teškaški boks i pogodio me sjajnim udarcem. On je veliki prvak" izjavio je Ortiz koji je ponosan na svoju izvedbu.

"Bila je to sjajna borba i mislim da sam bio dobar. Skoro sam ga imao i mislim da bih ga završio da je ostalo još par sekundi u rundi."

"Wildera je definitivno spasilo zvono. Mislim da je već bio gotov na nogama. Ali, morate mu odati priznanje, prebrodio je oluju. Ja se sada samo želim vratiti u ring, nadam se zaslužiti revanš ili se boriti za jedan od drugih naslova."


Foto: AFP


784
Kategorije: Boks
Tagovi: Deontay Wilder, Luis Ortiz
Najpopularnije
Najnovije