Autor: dh
Datum objave: 18.10.2020
Komentari:


Ortega izdominirao Junga, Crute brutalnim nokautom pobijedio Bukauskasa

U glavnom borbi UFC Fight Night priredbe u Abu Dhabiju 29-godišnji meksičko-američki MMA borac bio je bolji od četiri godine starijeg Korejca jednoglasnom sudačkom odlukom

Brian Ortega postao je prvi izazivač za naslov UFC-ova prvaka u perolakoj kategoriji pobjedom protiv Chana Sung Junga


U glavnom borbi UFC Fight Night priredbe u Abu Dhabiju 29-godišnji meksičko-američki MMA borac bio je bolji od četiri godine starijeg Korejca jednoglasnom sudačkom odlukom.


Premda nije bio favorit, dominirao je u svih pet rundi. A jung nije bio na svojoj razini, jer u dosadašnjih osam borbi uvijek je dobivao bonuse. Ali ovaj put je izostala žestina te je na kraju izgubio meč.

Ortegu sada na putu do naslova čeka Australac Alexander Volkanovski (32), a dvoboj bi se trebala dogovoriti za sljedeću godinu.


Prije dvije godine Ortega je u borbi za titulu izgubio protiv Maxa Hollowayja.

Australac Jimmy Crute je već u prvoj rundi strašnim nokautom pobijedio Litavca Modestasa Bukauskasa. 


Nakon samo dvije minute borbe Crute je snažno pogodio Bukauskasa u bradu i dobro ga uzdrmao. Nastavio ga je udarati i sudac je prekinuo borbu. A nakon nokauta Australac je zagrlio suparnika. 


Bila je to Cruteova 11. pobjeda u karijeri u kojoj ima tek jedan poraz, prošle godine izgubio je gušenjem od Miše Cirkunova.


Jessica Andrade je pobjedom protiv Katlyn Chookagian ispisala je povijest. 


Naime, Brazilka je tehničkim nokautom u posljednjim sekundama prve runde postala prva žena u UFC-ovoj povijesti koja je slavila u tri kategorije.

Nakon izlasku iz jednog klinča Jessica je svoju suparnicu udarila u jetru  te je pokušala uzmaknuti. Brazilki je oborila Katlyn i nastavila udarati pa je sudac prekinuo borbu.

James Krause stigao je do 36. pobjede u karijere svladavši Claudija Silvu  jednoglasnom sudačkom odlukom. Američki borac dominirao je protiv Brazilca i suci su mu dali prednost u sve tri runde. 

U perolakoj kategoriji Jonathan Martinez je jednoglasnom sudačkom odlukom bio bolji Thomasa Almeide. 

Na istoj priredbi trebao je nastupiti i naš Ante Delija protiv Francuza  Ciryla Ganea. No debi hrvatskog MMA borca je propao zbog problema s ugovorom  PFL promocije.


Foto: Screenshot (YouTube, UFC)

103
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, MMA
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije