Autor: Boris
Datum objave: 10.07.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


ODLIČNI NASTUPI KORČULANA

Anić i Šegedin slavili u Innsbrucku

Članovi taekwondo kluba Forteca Korčula: Tajana Klisura, Dinko Šegedin, Franka Anić i Irena Bikić 28./29. lipnja nastupili su na turniru ETU- A kategorije "Austria open" u Innsbrucku. Inače ovaj turnir jedan je od devet A turnira koji se održavaju pod kapom ETU-a (Europske taekwondo unije). Natjecanje se odvijalo na 8 borilišta, gdje je nastupilo 810 natjecatelja iz 44 svjetske države. Sve borbe vrlo korektno i uspješno odsudilo je 65 sudaca.

U kategoriji juniora do 78 kg. Dinko Šegedin osvojio je brončanu medalju. Na putu do polufinalne borbe pobijedio je predstavnike Austrije-prekidom na početku druge runde i Italije rezultatom 6 : 3, dok je u polufinalnoj borbi zasluženo izgubio od realno boljeg protivnika, te propustio priliku da osvoji najsjajnije zlatno odličje. Inače u ovoj godini ovo je druga osvojena bronca s A-turnira. S ovim uspjesima Dinko sada zasigurno pripada samom europskom vrhu juniora ove težinske kategorije.

Juniorka Franka Anić u kategoriji do 63 kg. pobijedila je reprezentativku Ukrajine 7 : 0 prekidom zbog superiornosti, zatim je Njemicu pobijedila na zlatni poen dok je u finalnoj borbi izgubila od reprezentativke Francuske rezultatom 0 : 1. Možemo slobodno reći kako su je nijanse dijelile od osvajanja zlatne medalje, no i srebro je veliki uspjeh. Za Franku vrijedi napomenuti, kako je to cura iz Blata na Korčuli koja pohađa srednju školu u Splitu. Tokom tjedna trenira u Splitu, dok vikendom dolazi na treninge u Korčulu. Njezina vijernost klubu u kojem je napravila prve taekwondo korake, a sada u istom postiže i zapažene rezultate na međunarodnoj sceni mnogo govori o njezinoj pozitivnoj ljudskoj osobnosti. Sveukupno gledajući, nastupi Franke Anić i Dinka Šegedina bili su veoma dobri. Ako se uzme u obzir da je konkurencija bila velika jer su nastupile i mnoge svjetske reprezentacije, njihov rezultat je tim još i vrijedniji. U prilog snazi turnira ide i činjenica da su nastupila 23 natjecatelja/ice a koji su se kvalificirali za Olimpijske igre u Kini, te im je ovo bila posljednja ozbiljnija provjera. U sveukupnom plasmanu poredak najboljih je slijedeći: 1.Nacionalni tim Francuske, 2.Nacionalni tim Hrvatske i 3.Nacionalni tim Kineski Tajpei.

Austria open, bila je zadnja planirana taekwondo aktivnost u prvom dijelu godine. Možemo slobodno reći kako je 2008 godina nešto uspješnija za razliku od 2007. u ovo vrijeme. Svi ovi ostvareni rezultati ostvareni su s doista skromnim novčanim sredstvima gdje smo najčešće bili prisiljeni mnogo improvizirati, bile su završne riječi trenera kluba Ante Šegedina.

2325
Kategorije: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije