Autor: mi
Datum objave: 05.08.2017


Odlazak velikana - Umirovio se Juan Manuel Marquez: Boli me što moram ovo završiti

U tjednu u kojem je Vladimir Kličko objavio povlačenje, još jedan velikan ringa oprostio se od ringa.

Juan Manuel Marquez objavio je kraj karijere. Legenda koja će ovog mjeseca napuniti 44 godine nije se borila  od svibnja 2014. kada je pobijedio bivšeg svjetskog prvaka Mikea Alvarada. Planirao je povratak ovog ljeta nakon duge borbe s ozljedom koljena, ali ozljede mu nisu dopustile da još jednom uđe između konopaca.

Marquez je treći Meksikanac (iza Erika Moralesa i Jorgea Arcea) koji je osvajao naslove svjetskog prvaka u četiri težinske kategorije, a ukupno je devet puta osvajao naslove svjetskog prvaka.

Legendarno je njegovo suparništvo s Mannyjem Pacquiaom. U prvoj borbi 2004. našao se tri puta u nokdaunu u prvoj rundi, da bi na kraju stigao do neodlučenog ishoda. Nakon dva tijesna poraza priču je završio nokautiravši Filipinca 2012.

2007. protiv Marca Antonija Barrere osvojio je WBC-ov naslov u supersrednjoj kategoriji, a potom protiv Juana Diaza ujedinio naslove u lakoj kategoriji. 2009. poražen je jendoglasnom sudačkom odlukom od Floyda Mayweathera.


Karijeru završava s 56 pobjeda (40 nokauta), 7 poraza i jednim remijem.

"Bilo je teško donijeti ovu odluku, ali nekako pozitivno. Odlučili smo prije 15 dana. Ozlijedio sam lijevi biceps. Trenirao sam i osjećao se prilično dobro, nastavio sam trenirati samo s desnom rukom. Nakon mjesec dana počeo sam sparirati i razbolio sam se... prehlada, kašalj, a ne mogu preskakati treninge. Zato sam donio tu odluku. Ja sam borac i osoba koja se voli natjecati, a kad to radim volim biti najbolji i volim se pripremiti na njabolji način, zato jer je fizička sprema bitna i zato sam donio tu odluku" rekao je Marquez za ESPN Deportes.


"Fanovi su mi bili vrlo važni, moramo im zahvaliti na svoj podršci koju su mi davali i boli me što moram ovo završiti, ali sve ima svoj početak i kraj i morate to prihvatiti, bilo dobro ili loše, s bolom u srci i duši... Morate slušati kada tijelo počne zanovijetati i počnu bolesti i ozljede. Morate znati kada slušati i to je pravi trenutak za oproštaj."


491
Kategorije: Boks
Tagovi: Juan Manuel Marquez
Najpopularnije
Najnovije