Autor: mi
Datum objave: 22.11.2016


Nurmagomedov: UFC me stavio u uvodni dio programa zato jer ne žele od mene stvoriti veliko ime

Khabib Nurmagomedov ne stidi se reći svoje mišljenje o odnosu Conora McGregora i UFC-a.

28-godišnji Rus smatra da američka promocija štiti Irca i da ga zato drži podalje od borbe za naslov. Prvo mu je bila ponuđena borba protiv tadašnjeg prvaka u lakoj kategoriji Eddiea Alvareza na priredbi u New Yorku, ali je na kraju McGregor zauzeo njegovo mjesto i postao prvak u dvije težinske kategorije.

Nurmagomedov je bio bijesan, ali je odlučio prihvatiti borbu s Michaelom Johnsonom uz napomenu da ako mu sljedeća borba nakon te ne bude za naslov da se više neće boriti za UFC.

Ustraje pri toj odluci i dodaje da ga je UFC stavio na uvodni dio programa u Madison Square Gardenu kako bi se što manje eksponirao.

"Ja sam se osjećao dobro, jer bez obzira stavi li me UFC u uvodni ili u glavni dio programa za mene nema veze. Morate se boriti. Kavez za glavni dio priredbe zatvara se isto kao i za uvodni, isti je kavez. Ali, mislim da me UFC stavio u uvodni dio programa zato jer ne žele od mene stvoriti veliko ime, zato jer se moraju brinuti o Conoru. Ne žele previše promovirati moje ime."


Istina je i da je Nurmagomedov imao puno problema s ozljedama zbog kojih ga nije bilo gotovo dvije godine prije pobjede nad Darrelom Horcherom. No, potom je izdominirao Johnsona, nazvao Irca kukavicom i osporio McGregorovu priliku da se bori za naslov zbog poraza od Natea Diaza.

"Moj stil je vrlo težak za UFC-ovu laku kategoriju. Zato jer radim pritisak, mogu vas srušiti - tijelo, single leg, double leg. Vrlo sam izdržljiv. Znam to. Kako bi me zaustavio protivnik me mora nokautirati."


"Conor je vrlo dobar udarač, to svi znaju. Ima vrlo dobar boks, tajming, vrlo dobro kontrira. Ali svi znaju da ja imam gornju kontrolu, hrvanje, pritisak. Zašto bih stajao s njim? Srušit ću ga, ispljeskati, učiniti ga nervoznim, popričati s njim i natjerati ga da odustane."


Rus nakon borbe s McGregorom želi pokušati osvojiti pojas u velteru.

McGregor i njegova djevojka sljedeće godine očekuju dijete, te će Irac najvjerojatnije pauzirati do svibnja 2017. Nurmagomedov je u karijeri ostvario 24 pobjede i nikada nije poražen. Osam pobjeda upisao je u UFC-u.Foto: Esther Lin

712
Kategorije: MMA
Tagovi: Conor McGregor, Khabib Nurmagomedov
Najpopularnije
Najnovije