Autor: mi
Datum objave: 19.06.2017


NSAC: Dobra odluka o prekidu borbe Kovalev-Ward, udarci su bili dozvoljeni

Izvršni direktor Sportske komisije Nevade Bob Bennett ne vidi ništa sporno u prekidu borbe između Andrea Warda i Sergeja Kovaleva.

Sudac Tony Weeks zaustavio je borbu u osmoj rundi i dodijelio Amerikancu pobjedu tehničkim nokautom nakon što Rus nije odgovorio na niz jakih udaraca u tijelo. Kovalev tvrdi da je nekoliko udaraca bilo ispod pojasa.

Prethodno je Kovalev primio udarac desnicom u glavu koji ga je ozbiljno uzdrmao.

Direktorica Main Eventsa Kathy Duva koja promovira Kovaleva planira uložiti protest NSAC-u.

Bennett je razgovarao s Weeksom i iskusni sudac nije vidio nikakav problem s udarcima koje je Ward plasirao. I sam Bennett smatra da su udarci bili dozvoljeni i u potpunosti podržava suca.

"Razumijem da je Kathy uzrujana, to je njen borac. Mislim da je Tony odradio odličan posao. Ponovno sam pogledao borbu jutros. Pogledao sam te udarce koji su navodno bili niski i jedan udarac za koji je Tom Hauser s HBO-a tvrdio da je nizak bilo je teško vidjeti jer je Kovalevu ruka bila na pojasu, a udarac izgleda kao da dolazi odozdo na pojas."


"Pitao sam suca Weeksa želi li pogledati snimku i rekao je da nema potrebe i da su udarci bili na pojasu."


"Zanimljivo je da ga je Ward udario u trbuh i da je na kraju sjeo na užad. I udarac je izgledao dobro. Weeks je bio u dobroj poziciji vidjeti gdje su završili udarci. Jesu li blizu? Jesu. Ali izgledaju li dozvoljeno? Da. Je li zadao udarac-dva za koje mu je Tony rekao da bi ih trebao podići? Mogli bi raspravljati o tome. Isto tako možemo raspravljati o tome koliko je puta Kovalev uhvatio Warda za glavu. Mislim da je prekid bio dobar" izjavio je Bennett za USA Today.


Bennett je dodao da je sudac Vic Drakulich nakon ponovnog pregleda snimke borbe Guillermo Rigondeaux-Moises Flores u kojoj je Kubanac nokautirao Meksikanca nakon zvona preporučio da se borba poništi.

1348
Kategorije: Boks
Tagovi: Andre Ward, Sergej Kovalev
Najpopularnije
Najnovije