Autor: mi
Datum objave: 04.12.2017


Ngannou: Najveća pobjeda moje karijere tek dolazi. Želim biti prvi prvak iz Afrike

Francis Ngannou nije dobio bonus za nokaut protiv Alistaira Overeema, ali UFC je obećao pobrinuti se za njega.

Francusko-kamerunski teškaš preselio se u Las Vegas i trenira u UFC-ovom Performance Instituteu.

"Vjerujte mi, Francis živi u Performance Instituteu i ne mora mi kucati na jebena vrata za bonus. Pobrinut ćemo se za njega" izjavio je predsjednik UFC-a Dana White.


31-godišnji 'Predator' želi borbu s prvakom Stipom Miočićem što brže. 

"Želim borbu s Miočićem što brže. Bez ozljeda sam i spreman sam. Prije UFC-a 218 dugo sam izbivao, oko 10 mjeseci i sada se želim ponovno boriti."


"Imam tisuću stvari za ostvariti u MMA-u. Planiram odraditi dobar trening kamp zato jer je Stipe prvak. On je dobar momak. Dobro mu ide i moram se dobro pripremiti."

"Vjerojatno ću skočiti do Pariza i odraditi dio priprema i tamo. Otići ću i u Kamerun posjetiti obitelj i nastaviti im pomagati."


Nada se da će Dana White ispuniti riječ u vezi bonusa.


"Treba mi taj novac. Preselio sam se iz Pariza u Vegas i za to je trebalo puno novca. Treba mi novac sada. Nije me bilo 10 mjeseci. A, budimo iskreni, svatko od vas također voli novac."


31-godišnji Ngannou tek je prije pet godina počeo trenirati MMA, a već je zaslužio borbu za naslov u najjačoj MMA promociji svijeta.

"Borba između mene i Stipe će završiti kao i sve druge - nokautom."


"Želim biti prvi Afrikanac s UFC-ovim pojasom. Želim biti taj koji će otvoriti vrata UFC-u u Africi, poglavito kamerunu. Želim da Kamerun bude prva afrička država koja će ugostiti UFC. To bi bilo dobro i meni bi bila čast."

Iako je pobijedio legendarnog borca Alistaira Overeema koji je ostvario vrhunske rezultate i u MMA-u i kick boksu kaže da najbolje tek dolazi.

"Najveća pobjeda moje karijere tek dolazi."


Ngannou je protiv Nizozemca ostvario desetu uzastopnu pobjedu. U UFC-u je 6-0. Debitirao je u prosincu 2015. nokautom protiv Luisa Henriquea. Potom je u Zagrebu u travnju prošle godine svladao Curtisa Blaydesa, pa Bojana Mihajlovića, Anthonyja Hamiltona i bivšeg UFC-ovog prvaka Andreja Arlovskog.Foto: Esther Lin

1312
Kategorije: MMA
Tagovi: Stipe Miočić, Francis Ngannou
Najpopularnije
Najnovije