Autor: dh
Datum objave: 13.11.2020
Komentari:


Najbolji taekwondoaši uskoro u Zagrebu! Klupski EP uživo pratite na portalu CroRing

Natjecanje će na službenim stranicama ECC-a i Europskog taekwondo saveza biti pokriveno live streamingom prijenosa svih mečeva sa svih borilišta, kao i na službenom portalu CroRing na kojem će se uz live streaming emitirati i svi najzanimljiviji video isječci iz najzanimljivijih borbi

Zagreb će od od 21. do 25. studenoga biti domaćin Europskog klupskog prvenstva u taekwondou


Natjecanje će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je ujedno i počasni predsjednik organizacijskog odbora.


Dosad je prijavljeno blizu 800 sudionika iz 38 zemalja i 150 klubova u muškim i ženskim kategorijama selekcija mlađih i starijih kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora, a prijave su otvorene do 13. studenoga.

Među prijavljenima je trenutačno 11 nacionalnih timova, 16 potvrđenih olimpijaca za OI u Tokiju 2021 te brojni europski i svjetski prvaci, među kojima odskače reprezentacija Velike Britanije u čijem sastavu dolazi dvostruka olimpijska pobjednica Jade Jones i trostruka svjetska i europska prvakinja Bianca Walden.

To potvrđuje da će Europsko klupsko prvenstvo biti najveće međunarodno natjecanje u taekwondou ove godine i ujedno ima status velike sportske priredbe RH, a Hrvatska i Grad Zagreb prvi su put dobili čast biti domaćin ECC-a i Europski taekwondo savez organizaciju je povjerio TKD klubu Jastreb iz Zagreba i TKD klubu Karlovac kao dugogodišnjim nositeljima kvalitete i tradicije taekwondo sporta s iskustvom organizacije velikih sportskih priredbi.

Natjecanje će se od 21. do 25. studenoga održati u jedinstvenom ambijentu Kristalne dvorane hotela Westin u Zagrebu u kojem će biti smješteni svi sudionici i gosti i bit će kompletno u funkciji 'taekwondo balona', a po svim propisanim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite RH za što je organizator izradio pravilnik Covid-19 koji je od navedenih usvojen.


Treba istaknuti važnost natjecanja s obzirom na kriterijski status za predstojeće nastupe na europskim prvenstvima u svim selekcijama, kao i bodovanje natjecatelja za europsku ranking listu (E 2) za selekcije kadeta i juniora.

Natjecanje će na službenim stranicama ECC-a i Europskog taekwondo saveza biti pokriveno live streamingom prijenosa svih mečeva sa svih borilišta, kao i na službenom portalu CroRing na kojem će se uz live streaming emitirati i svi najzanimljiviji video isječci iz najzanimljivijih borbi.


Natjecanje i svi zanimljiviji događaji s klupskog EP-a u Zagrebu pratite i na YouTube kanalu Cro Ring.

Priloge s Europskog klupskog prvenstva emitirat će i korejske TV-kuće, kao i brojni europski mediji koji prate sport i taekwondo. Zbog velikog broja sudionika iz brojnih europskih (i izvaneuropskih zemalja) Otvoreno Europsko klupsko prvenstvo bit će jako praćeno kroz brojne objave i na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, itd...).

Hrvatski savez je u pregovorima za domaćinstvo Europskog otvorenog taekwondo klupskog prvenstva i u 2021. na kojem se u normalnim okolnostima okuplja preko 2.000 natjecatelja, a za što je od iznimnog značaja da se obostrano potrudimo kroz kvalitetnu organizaciju biti u ulozi dobrih domaćina.

U Počasni odbor ECC-a su uključeni:

prof. dr. sc. Dragan Primorac (predsjednik),
Sakis Pragalos (predsjednik Europske taekwondo federacije),
Lee Sang-Wook (predsjednik Zaklade za promociju taekwondoa,
Nikolina Brnjac (ministrica turizma i sporta),
Kolinda Grabar-Kitarović (članica Međunarodnog olimpijskog odbora),
Zlatko Mateša (predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora),
Ratko Kovačić (predsjednik Hrvatskog i Europskog paraolimpijskog odbora),
prof.dr.sc. Dalibor Krpan (auditor Svjetske taekwondo federacije),
Nj. E. Kim Dong-chan (veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj),
Damir Kušen (veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Koreji),
GM Lee Kwang Bae (taekwondo velemajstor, crni pojas 9. DAN Svjetske taekwondo federacije),
Zoran Horvat (predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba),
Kristjan Staničić (direktor Hrvatske turističke zajednice),
dok je počasni predsjednik Organizacijskog odbora Milan Bandić (gradonačelnik Zagreba).


U galeriji možete vidjeti kako će izgledati borilište u Kristalnoj dvorani hotela Westin.


Foto: TKD Jastreb

120
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije