Autor: dh
Datum objave: 19.11.2020


Najbolji taekwondaši u Zagrebu: Zdravlje i sigurnost sudionika je najvažnije

Taekwondo klubovi Jastreb i Karlovac ponijeli su najveći teret organizacije što je izaslanik predsjednika ETU-a Antonio Barbarino posebno istaknuo

Osmo Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou održat će se od 21. do 25. studenoga u jedinstvenom ambijentu Kristalne dvorane hotela Westin u Zagrebu pod posebnim epidemiološkim mjerama. 


Veliku sportsku priredbu na konferenciji za medije prvo su najavili Tamara Pradegan, predsjednica Organizacijskog odbora prvenstva i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
 

Pokrovitelji natjecanja su Ministarstvo turizma i sporta, te Grad Zagreb. 


Natjecanje i svi zanimljiviji događaji s klupskog EP-a pratite na YouTube kanalu Cro Ring.

Taekwondo klubovi Jastreb i Karlovac ponijeli su najveći teret organizacije što je izaslanik predsjednika ETU-a Antonio Barbarino posebno istaknuo.


- Vrlo sam zadovoljan. Hvala Gradu Zagreba, hrvatskoj vladi, ministarstvu, a posebno klubovima Karlovcu i Jastrebu na sjajnom domaćinstvu i podršci. 

Barbarino ističe kako se bez kontinuirane podrške vlasti ovo natjecanje u ovakvim uvjetima ne bi moglo održati.

- Korona bijesni u cijeloj Europi, suradnja organizatora s vašim medicinskim profesionalcima jamče najbolje zaštitne mjere.

Prvenstvo će se održati po posebnim uvjetima i svi se toga moraju pridržavati.

- Unutar prostora gdje će se održavati natjecanje boravak je dopušten samo neophodnom osoblju, a vaganje samo prema dogovoru. Sve mjere imaju cilj ograničiti broj ljudi i minimizirati kontakt - rekao je Antonio Barbarino i otkrio što će se dogoditi bude li netko zaražen:

- Bude li netko dobio pozitivan nalaz na koronu, naši medicinski tim će procijeniti incident i odlučiti kakvo će biti daljnje postupanje prema timu. Nacionalni propisi i protokoli se primjenjuju cijelo vrijeme.

Antonio Barbarino je podvukao kako će na prvenstvu nastupiti dvostruka olimpijska pobjednica Jade Jones.

Predsjednik TKD Karlovac Miroslav Brežan naglasio je kako je klub nedavno proslavio pola stoljeća svog djelovanja.

- To je jedinstvena prilika da Karlovac i Jastreb organiziraju veliko natjecanje i  dokaz da ta dva kluba jako dobro rade. TKD Karlovac je proslavio 50 godina djelovanja, a TKD Jastreb je dokazao da može organizirati najveća natjecanja. Prvenstvo se trebalo održati u Poreču na kojem bi nastupilo 3-4 tisuće natjecatelja, ali pandemija je donijela ovo što sada imamo. TKD Karlovac je svojim iskustvom i dugogodišnjim djelovanjem dao veliki obol unapređenju taekwondoa na našim prostorima - rekao je Miroslav Brežan.

Državni tajnik za sport Tomislav Družak istaknuo je značenje ovakvih natjecanja i što se sve treba poduzeti za hrvatski sport.

- Čestitam na hrabrosti organizatora, doista je bilo potrebna velika hrabrost krenuti u organizaciju u ovakvim uvjetima u kojem se nalazi čovječanstvo. Očekujem da će trebati i puno više financijskih sredstava s obzirom na kompleksnost tako velikog natjecanja - rekao je Tomislav Družak i dodao:


- Džudo, boks, hrvanje, borilačka natjecanje, Final Four rukometne Seha lige, svako natjecanje je za jedan stupanj više pokazalo razinu organizacije. Zdravlje i sigurnost sudionika je najvažnije. Vjerujem da će i ovo natjecanje za još jednu stepenicu podići razinu organizacije.

Ovo je nešto novo u organizaciji borilačkih natjecanja.

- Organizatori su poduzeli sve mjere kako nakon natjecanja nećemo dobivati vijesti o zaraženim ljudima. To će možda biti predložak za organizaciju i drugih natjecanja - zaključio je Tomislav Družak.


Borbe vrhunskih sportaša i hrvatskih natjecatelja pratite na YouTube kanalu Cro Ring

194
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Najpopularnije
Najnovije