Autor: Admin
Datum objave: 14.09.2012
Komentari:
0,00


MIRKO FILIPOVIĆ SAZNAO IME PROTIVNIKA

Protiv Randyja Blakea u Tokiju

Mirko Filipović će se na turniru u Tokiju u osmini finala K-1 WGP-a, koji se održava 14. listopada, boriti protiv Amerikanca Randyja Blakea

 

Crni pojas u karateu dobio je sa 16 godina od poznatog američkog karataša i svjetskog prvaka u kick boksu Dalea Apolla Cooka. Trenutno je crni pojas 4. dan i ISKA-in je svjetski prvak u kick boxingu, a drži naslov i u američkoj promociji Xtreme Fighting League.

 

Amerikanac ima savršen skor od 24-0 uz 16 nokauta. Najpoznatije ime koje je pobijedio u karijeri je Marvin Eastman. MMA borca koji je pobjeđivao Rampage Jacksona, Alana Belchera i Vernona Whitea, nokautirao je krajem prošle godine u prvoj rundi i obranio XFL naslov. ISKA-in pojas osvojio je u posljednjem nastupu prije američkog Grand Prixa. U lipnju ove godine prekidom je pobijedio bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka Mikea Shepparda.

 

Plasman u Japan izborio je pobjedom nad Deweyem Cooperom jednoglasnom sudačkom odlukom na američkom Grand Prixu održanom prošlog vikenda. U tom meču pokazao je dobre udarce nogama, pogotovo side i front kickove, dobro kretanje, veliku brzinu i način borbe udari i bježi koji bi Cro Copu mogao zadavati probleme. S druge strane, drži ruke dosta nisko, što mu je vjerojatno ostalo iz karataških dana.

 

Sudar u Tokiju bit će dvoboj i dva fana Jean-Claudea Van Dammea. Cro Cop je izjavio da mu je motiv za ulazak u svijet borilačkih vještina bio film Kickboxer, dok Blake kao glavni motiv navodi drugi Van Dammeov uradak – Krvavi sport.

 

Građom doista malo podsjeća na Jona Jonesa, ali nema raspon ruku ni približno poput UFC-ova prvaka. Blake će biti među najlakšim sudionicima osmine finala. Obično teži od 93-98 kilograma (za ISKA-inu tešku kategoriju granica je 95, a XFL 93 kilograma). U karijeri je nastupao i u World Combat Leagueu Chucka Norrisa za Oklahoma Destroyerse. Ostvario je dvije pobjede uz jedan poraz.

 

„Moram biti iskren i priznati da nisam znao previše o Randyju Blakeu. Jutros, dok sam bio na treningu, nazvao me moj menadžer Orsat Zovko i potvrdiomi je da je on moj protivnik u Tokiju. Radi se o mladom i perspektivnom borcu kojeg smatraju velikom nadom i nazivaju Jonom Jonesom američkog kick boksa. Drago mi je što sam dobio kvalitetnog i atraktivnog protivnika,“ poručio je Mirko Filipović za Fight Site te dodao:

 

„Treniram maksimalno, u odličnoj sam formi i maksimalno fokusiran. Moram priznati da me zadnja dva ili tri tjedna to malo mučilo jer nisam znao s kim se borim. Pojavljivala su se neka imena, neke stvari sam načuo, no nije bilo potvrde. Sada kada znam, osjećam se još motiviranije i bolje. Bit ću još fokusiraniji na treninzima koji slijede. Ne bježim od uloge favorita neovisno protiv koga se borim, vjerujem u svoju pobjedu.“

 

2413
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Mirko Filipović, Kickboxing, K-1
Komentari
# 2 Dana 01.10.2012 - 15:47 Mateo ... je rekao/la:
hahahahahaha , Mirko ce pojest blakea i vratit u realnost .Iskustvo je iskustvo :)
 
# 1 Dana 23.09.2012 - 07:58 jakov ... je rekao/la:
van damme je baletan i ja bih se sramio da je koza moje pokojne none tj bake njegov fan
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije