Autor: mi
Datum objave: 30.01.2018


Miočić: Protiv Cormiera ću uletjeti pucajući iz svih oružja

Prije četvrte obrane naslova Stipe Miočić bit će trener na reality showu Ultimate Fighter uz svog protivnika Daniela Cormiera.

Prvak u teškoj kategoriji ima izrazito pozitivno mišljenje o prvaku u poluteškoj s kojim se sataje 7. srpnja na UFC-u 226 u Las Vegasu.


"To je dobar par. Prvo, Daniel je čudesna osoba. Mislim da je sjajan tip. Znam ga već neko vrijeme i volim ga. Zajedno smo radili emisije i slično. On je uz to i superčvrst, olimpijac, osvojio je Strikeforceov Grand Prix, tip je prvak u polteškoj kategoriji. Ali, htio sam da ova superborba odgovara obojici i na kraju i je."


"On ne bi prihvatio borbu da misli da ne može pobijediti. On je čvrst i ima šanse. I ranije se borio u teškoj kategoriji. On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji na svijetu. Borio se s bezbroj vrhunskih boraca tako da će to biti uzbudljiva večer" rekao je Miočić na MMA Houru.


"Nije stvar u njemu, u meni je. Pobijedit ću i nastaviti niz. Uletjet ću pucajući iz svih oružja. Treniram kao luđak kao i uvijek i ne mogu dočekati borbu."

U posljednjoj obrani naslova američko-hrvatski borac izdominirao je Francisa Ngannoua i dobio uvjerljivom sudačkom odlukom, ali u toj borbi vidio je neke stvari koje bi mogao popraviti.

"Stajao sam preukočeno na početku, nisam skakutao koliko sam trebao, trebao sam se više kretati. Mogao sam možda raditi i malo više ground and pounda, ali on je jako velik. Jak je i samo sam ga pokušavao izmoriti."


"U prvoj rundi je jurnuo na mene kao teretni vlak i samo sam se pokušao skloniti s puta. Ali osjećao sam se dobro. Što se tiče kondicje bio sam u dobrom stanju. Osjećao sam se bolje kako su runde odmicale. Ali, ono u prvoj rundi, jednostavno nisam navikao na takvo što. Nisam navikao da netko navali mašući na mene iz sve snage i pokušava mi otkinuti glavu."


"Osjetio sam i jače udarce, ali on definitivno svaki put jako udari. Ne želite riskirati s tim. Nisam mu namjeravao dati priliku da me dohvati tim kukama za meso i završi mi večer prerano. On definitivno ima puno potencijala. Mora samo poraditi na nekim stvarima i bit će u redu. Mislim da je i dalje relativno mlad za ovu kategoriju i ako poradi na nekim manama bit će dobar."


Nije želio ponovno objašnjavati situaciju s Danom Whiteom i dodjelom pojasa, samo je rekao da se čuo s predsjednikom UFC-a, te da mu je ovaj čestitao i ponudio mjesto trenera na TUF-u.832
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije