Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 06.11.2018


Milas: Usyk sparira 15 rundi po 4 minute. Nikad nisam vidio spremnijeg čovjeka

Petar Milas (13-0, 10 KO) prošlog vikenda vratio se iz Kijeva.

Nakon što je pomagao Alexanderu Povetkinu u pripremama za borbu s Anthonyjem Joshuom, neporaženi teškaš bio je sparing partner Oleksandru Usyku za meč s Tonyjem Bellewom.


Olimpijski pobjednik iz Londona u subotu u Manchesteru protiv Bellewa šesti put brani naslov svjetskog prvaka u cruiserweightu. To će mu biti i prva borba otkako je pobjedom na World Boximg Super Series turniru ujedinio sve pojaseve u kategoriji do 90.7 kilograma.


Razgovarali smo s Petrom o dojmovima iz Ukrajine, te ga zamolili da nam prognozira subotnji meč.

"Dobro sam se nosio s njim. On je iskusniji, ali tu smo po brzini. Iskustvo se vidi u tome što ima više caka, spušta ruke i slično, ali nisam bio ništa lošiji od njega" rekao je Milas za Cro Ring.


"Nisam vidio spremijeg čovjeka od njega. Usyk odradi 15 rundi sparinga po 4 minute. Pri tome ima 30 sekundi odmora između rundi i u tom vremenu mijenja petoricu sparing partnera. Uz mene su još bili Amerikanac Malik Scott i Franz Rill koji se s Heleniusom borio za EBU naslov. On je vrlo lepršav, ali nije toliko fizički jak."


- Upravo je to bilo sljedeće pitanje. Usyk već neko vrijeme najavljuje podizanje u tešku kategoriju.

"Ako nemate prirodno dovoljno kila i ako sami po sebi niste dovoljno tvrdi samo nabacivanje kilograma neće imati puno smisla. On je borac ekstra klase i može se nositi s borcima ekstra klase, ali kad-tad će morati stati u dupli dekung i osjetiti snagu puno jačeg protivnika, neće uvijek moći kretanjem izbjegavati protivnikovu snagu."- Proveo si nekoliko tjedana u njegovom društvu. Kakav ti se Usyk čini kao osoba?

"Prijem i uvjeti u Kijevu su bili zaista vrhunski. Usyk je kao osoba otvoren. Cijelo vrijeme priča, zeza se i pleše. Da malo bolje zna engleski bio bi pravi šoumen. Znači, radna atmosfera je bila vrhunska."


- Kako vidiš subotnji meč s Bellewom, koji je bio upraznio WBC-ov naslov u lakoteškoj kategoriji kako bi se podigao u tešku i borio s Davidom Hayeom?

"Po mom mišljenju Usyk će dobiti sudačkom odlukom. Ali, ne smije ga podcijeniti, jer Bellew je snažan borac s velikim srcem i jedan udarac sve mijenja. Usyk može pobijediti i prekidom, ali do toga bi moglo doći radi njegovog tempa, ne same snage. No, vjerujem da je i Bellew vrhunski spreman tako da očekujem da borba ode do kraja."

- Kakvi su tvoji planovi? Ponuđena ti je borba za EBU-EU naslov, ali prvo je Robert Helenius odbio ponudu, a zatim je sljedeći planirani protivnik Bogdan Dinu dobio borbu s Jarrellom Millerom za 'regularni' WBA naslov?

"A ne znam što bih ti rekao. Trebao sam raditi taj meč s Dinuom, ali onda je on dobio borbu za 'regularni' WBA naslov. Danas je objavljeno da će Manuelu Charru kojemu je pojas trebao biti oduzet najvjerojatnije biti poništen pozitivni test na doping, tako da se ne zna ni što će se tu dogoditi. Uglavnom, za sada je plan odraditi jedan lakši meč u prosincu, a zatim imati veliku borbu u travnju iduće godine protiv borca iz prvih 15 ili 30 sa svjetske ljestvice."


- Imaš samo 23 godine, a već si pobijedio dvojicu izazivača za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Kako si ti zadovoljan razvojem svoje karijere?

"To su dobre pobjede. Kevin Johnson i Francesco Piantea su klasni borci, ali osjećam da to još nije kako treba. Nešto mi fali, a to je proboj među najbolje. Cilj mi je što prije ući u prvih 10, a to bih trebao izboriti i dokazati se pobjedom u velikom meču koji očekujem idućeg travnja."


1661
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk, Tony Bellew, Petar Milas
Najpopularnije
Najnovije