Autor: mi
Datum objave: 10.11.2017


Mikey Garcia odbio borbu s Linaresom

WBC-ov prvak u lakoj kategoriji Mikey Garcia odbio je borbu s aktualnim WBA i bivšim WBC-ovim prvakom Jorgeom Linaresom.

29-godišnji neporaženi Amerikanac kao razlog naveo je bolju financijsku ponudu koju je dobio za drugu borbu. Nije otkrio koju, ali može se pretpostaviti da se radi o borbi s IBF-ovim prvakom u lakoj kategoriji Robertom Easterom (20-0, 14 KO).


Garcia (37-0, 30 KO) je odbio ponudu Golden Boya o podjeli novca pola-pola za meč za ujedinjenje s njihovim prvakom. Televizijska kuća Showtime uputila mu je bolju ponudu.


I dalje je zaintersiran za meč s Linaresom nakon svoje sljedeće borbe u siječnju.

"Nije moglo doći do dogovora u ovom trenutku, ali bio sam s Ericom Gomezom (predsjednik Golden Boya) i bit ćemo u kontaktu kako bi pokušali dogovoriti tu borbu nakon moje sljedeće borbe. Imam više opcija i ponuđeno mi je više novca za borbu 27. siječnja iako bih se volio boriti s Linaresom. Ali, moramo gledati i poslovnu stranu... Isto kako Golden Boy radi ono što je najbolje za njih, ja radim ono što je najbolje za mene."

Garcia je WBC-ov pojas osvojio početkom godine nokautom protiv Dejana Zlatičanina. U zadnjoj borbi u srpnju jednoglasnom odlukom slavio je protiv Adriena Bronera.


248
Kategorije: Boks
Tagovi: Mikey Garcia
Najpopularnije
Najnovije