Autor: mi
Datum objave: 28.08.2018


Mendez: Nema dovoljno vremena da poboljšamo Khabibovu stojku do borbe s Conorom

Neporaženi Khabib Nurmagomedov 6. listopada na UFC-u 229 u Las Vegasu prvi put brani naslov u lakoj kategoriji.

29-godišnji Rus bori se s bivšim prvakom u lakoj i perolakoj kategoriji Conorom McGregorom.

Većina vjeruje da Nurmagomedov ima značajnu prednost ako borba ode u parter, dok se Irac u stojci doživljava kao brži i opasniji borac.

S tim se i slaže i Khabibov trener iz American Kickboxing Academyja Javier Mendez.


"Po meni Conor ima najbolju stojku u UFC-u".

"Nevjerojatno je opušten, prilazi tome kao znanstvenik, zna kako vas pročitati, kako vas namamiti... Zna kako vas dovesti u zamku i prije nego što se snađete završili ste na spavanju."


"On je majstor borilačkih vještina i dobar je u parteru. Dobar je na svim poljima. Ne lažem kad kažem da mislim da je veliki borac i spremni smo na sve."

Mendez vjeruje da će se borba razviti tako da će pobjednik natjerati poraženog da igra njegovu igru.

"Nema dovoljno vremena da poboljšamo Khabibovu stojku do borbe, nema šanse. Tako da vam neću reći: O da, spremit ćemo ga. Dajte, probudite se. To neće proći."


"Moramo se boriti tamo gdje smo jaki, moramo pronaći način kako otvoriti put do njegovih slabosti. Ovo je u principu klasična borba udarača i grapplera. Imajte na umu da obojica imaju dobar parter i hrvanje i obojica znaju udariti, samo je jedan bolji od drugoga u određenom segmentu."


"Mi imamo bolji grappling, on je bolji udarač, ali to ne znači da mi nećemo udariti. Samo, on je bolji. Radi se o tome tko će igrati čiju igru."


Isto tako vjeruje da on, kao ni McGregorov trener John Kavanagh neće moći potpuno kontrolirati svoje borce tijekom meča.

"Sjećam se par puta kad je Khabib učinio nešto što nisam htio. Znate što? Napravit će isto i protiv Conora. A Conor će isto tako napraviti ono što bude htio i ne mislim da će ga John Kavanagh moći kontrolirati, kao što ni ja neću moći kontrolirati Khabiba."


"To su dvojica velikih boraca i učinit će što god budu željeli. Naš je posao da ih pripremimo što je bolje moguće. Khabib može tamo stati i izmjenjivati udarce, a meni preostaje samo da vičem na njega. Ako je to ono što želi to će i napraviti. Očito, to nije ono što ja želim. Ne želim imati ništa s Conorovom stojkom, predobar je."


461
Kategorije: MMA
Tagovi: Conor McGregor, Khabib Nurmagomedov
Najpopularnije
Najnovije