Autor: mi
Datum objave: 01.01.2018


Mayweather: Lomachenko je debelo potplaćen

Prvih 10 godina svoje profesionalne karijere Floyd Mayweather bio je dio Top Ranka.

Tijekom tog vremena postao je najbolji boksač svijeta.

Ali, u travnju 2006. odbio je najveću zaradu svoje dotadašnje karijere, 8 milijuna dolara za borbu s Antoniom Margaritom i iskoristio ugovornu klauzulu koja mu je omogućila raskid ugovora ako plati Top Ranku 750 000 dolara.


Nakon toga sve je poznato. Postao je najbogatiji boksač u povijesti. Umirovljeni svjetski prvak u pet težinskih kategorija kaže da je nova zvijezda Arumovog Top Ranka, Vasyl Lomachenko, debelo potplaćen.

Mayweather Top Rank naziva 'Bottom Rank' (Posljednjerangirani) i poziva ih da objave koliko su njihovi najbolji boksači zaradili posljednjih 12 mjeseci. To će, tvrdi, dokazati koliko su njihove zvijezde potplaćene.

'Money' prstom upire u najveću Arumovu zvijezdu Vasyla Lomachenka i misli da je potplaćen za posljednju pobjedu protiv Guillerma Rigondeauxa.

"Gledajte. Dobio je 1.2 milijuna dolara. To je momak koji je osvojio dvije zlatne olimpijske medalje i koji se spominje u raspravama oko najboljeg boksača svijeta. Najbolji borac u boksu, a zarađuje 1.2 milijuna. Ja bih radije da nisam prepoznat kao najbolji boksač svijeta i da zarađujem 6, 7, 8 milijuna dolara po borbi. To je samo moj stav. Ako želite preuzeti veći rizik možete biti nagrađeni" izjavio je za Fighthype.


"Nije to ništa protiv Lomachenka. On mora pogledati svog promotora. On se loše odnosi prema svojim borcima više od 40 godina. Čim sam pobjegao od njega, čim sam pobjegao od Boba Aruma, odmah sam počeo zarađivati lude pare. Ako je Lomachenko dobio 1.2 milijuna, a onaj drugi momak 400 tisuća, to je zajedno 1.6 milijuna zajedno, a ja imam boksače koji sami zarađuju toliko."

"Ja sam mislio da je to neka velika, kolosalna borba. Ako je to tako velika borba novac je morao biti veći. Lomachenko, reci svom promotoru da te plati. Sviđaš mi se. Sviđa mi se njegovo kretanje, njegova brzina. Poštujem ga kao borca. Na kraju moraš naučiti i nešto o poslu. Reci svom promotoru da te plati. Dobio si 1.2 milijuna, a trebao si dobiti 2.5."


"Ako je 'Posljednjerangirani' (Top Rank - Bottom Rank, igra riječi, op.a.) vrhunska boksačka kompanija, ja samo želim vidjeti isplate. Kada to vidimo pokazat ću vam koliko bi ti momci trebali dobivati, a koliko dobivaju."


Lomachenko je nedavno izazvao jednog od Mayweatherovih boksača, Gervontu Davisa. Ukrajinac tvrdi da ga 23-godišnji Amerikanac izbjegava.


"'Tank' ima promotora. Tank mi može doći i reći: Floyde ovo je borba koju želim. Na kraju ću mu reći da nema žurbe. Još je mlad. Ako se želi boriti ima puno drugih borbi. U njemu ima još puno mečeva. Tek je navršio 23 godine. Ostalo mu je još 15 godina. Ali ako žurite i prihvatite sve teške mečeve u tim godinama, nećete dočekati 38. ili 39. godinu u boksu. Nema žurbe.""Na kraju, nemam ništa protiv Lomachenka. Samo nemoj omalovažavati nijednog boksača koji je sa mnom. Tank se ne skriva od tebe. Tank se želi boriti s tobom. Pitao me za borbu s tobom više nego jednom. Ja kao mentor i očinska figura sam mu rekao da ne žuri."

898
Kategorije: Boks
Tagovi: Floyd Mayweather, Vasyl Lomachenko, Bob Arum
Najpopularnije
Najnovije