Autor: mi
Datum objave: 09.01.2018


Mayweather: Ja radim svoj posao, na borcima je da me slušaju

Floyd Mayweather ima dvojicu boksača koje čeka borba za naslov svjetskog prvaka, a njegova promocija priprema nekoliko nadolazećih boraca za isto.

Mayweather je bio kritiziran da njegova promocija ne gradi karijere prvaka i talentiranih boksača. Umirovljena legenda govorila je o uspjehu i kritikama na račun Mayweather Promotionsa.


"Mickey Bey je izgubio, ja ga vratim i što se onda dogodi? On osvoji naslov svjetskog prvaka. Badou Jack je jednom zadrijemao, ali vratio sam ga. Ishea Smitha uvijek dovodim u teške situacije. Ja radim svoj posao kao promotor i ja volim svoj posao promotora. J’Leon Love se trebao boriti protiv Jamesa DeGalea, ali je rekao da nije spreman. Rekao je da nije spreman. Po meni, takve prilike dolaze jednom u životu. Prijavili smo se za život borca i kad se prilika ukaže ja ću ga dovesti u tu poziciju."

"Moj čovjek Ron se upravo borio za svjetski naslov. Ja mislim da je uspio. Vraška borba i mislim da je uspio pobijediti, ali mu suci nisu kimnuli glavom. Ali, bit će spreman za ponovni napad. I ja ne radim svoj posao kao promotor? Ja radim svoj posao. Ja radim svoj posao kao promotor i nastavit ću raditi svoj posao kao promotor" izjavio je za Fight Hype.


Bey (22-2-1-1NC, 10 KO) je 2013. izgubio tehničkim nokautom od Johna Moline Juniora, da bi 2014. podijeljenom odlukom svladao Miguela Vazqueza i osvojio IBF-ov naslov u lakoj kategoriji. Izgubio ga je u lipnju 2016. podijeljenom odlukom sudaca od Rancesa Barthelemyja.


Šveđanin Jack 2014. je izgubio tehničkim nokautom u prvoj rundi od Dereka Edwardsa, da bi se vratio i osvojio WBC-ov naslov u supersrednjoj, a potom i WBA pojas u poluteškoj kategoriji. U sljedećoj borbi izazvat će WBC-ovog prvaka Adonisa Stevensona.


'Moj čovjek Ron' je Rumunj Ronald Gavril (18-2, 14 KO) koji će nakon poraza od Davida Benavideza podijeljenom odlukom u rujnu, ponovno ući u ring s Amerikancem sredinom veljače u borbi za WBC-ov pojas u supersrednjoj kategoriji.

Loveovu odluku da odbije borbu s DeGaleom na najbolji je način iskoristio veliki autsajder Caleb Truax i krajem prošle godine pobijedio Engleza pred njegovom publikom u Londonu i uzeo mu IBF-ov pojas u supersrednjoj kategoriji.

Mayweather je naglasio da je važno da borci slušaju njegove savjete.

"Jedna stvar koju borci moraju napraviti... Ako vas ja dovodim u takve prilike i pomažem vam, morate me slušati, jer jednom kad me prestanete slušati, radite po svome i nismo na istom putu, onda dolazi do sranja, sve se raspada. Moramo ostati na pravom putu, moraju me slušati i učiniti ispravnu stvar."

Pod Mayweather Promotionsom je i Gervonta Davis (19-0, 18 KO). 23-godišnji Amerikanac na vagi je izgubio IBF-ov naslov u superperolakoj kategoriji, dan prije nego je nokautirao Kostarikanca Francisca Fonsecu na undercardu priredbe Mayweather vs. McGregor.

"I dalje ću stvarati velike prilike svojim borcima. Ja i Al Haymon ćemo zauvijek raditi zajedno i ostati na istom putu. Mi se ne svađamo. Komuniciramo kao civilizirani odrasli ljudi. Kao što sam rekao prije, on mi je poput tate. Imam oca za boks i oca za biznis. Jedan me naučio kako da se borim unutra, a drugi vani."


445
Kategorije: Boks
Tagovi: Floyd Mayweather
Najpopularnije
Najnovije