Autor: mi
Datum objave: 18.05.2018


Mayweather: Gervonta bi dokrajčio Lomachenka

Floyd Mayweather nalazi se u Torontu gdje će njegov boksač Badou Jack ovog vikenda izazavati WBC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji Adonisa Stevensona.

Bivši svjetski prvak u pet težinskih kategorija tom je prilikom prokomentirao posljendju pobjedu Vasyla Lomachenka. Ukrajinac je nokautom protiv Jorgea Linaresa postao svjetski prvak u lakoj kategoriji. 


Prvi je boksač kojemu je u samo 12 mečeva uspjelo osvojiti titule svjetskog prvaka u tri težinske kategorije. ‘Loma’ je to ostvario s 30 godina. Mayweather je do 30-e godine osvojio naslove svjetskog prvaka u pet težinskih kategorija.


41-godišnji Amerikanac cijeni Lomachenkove vještine, ali uvjeren je da je njegov boksač Gervonta Davis (20-0, 19 KO) bolji.

Mayweather je nedavno kontaktirao Lomachenkovog promotora Boba Aruma u vezi borbe s dvostrukim olimpijskim pobjednikom.

Davis je trenutno WBA prvak u superperolakoj kategoriji dok je ‘Hi-Tech’ upravo osvojio naslov u kategoriji iznad.

Mayweather sumnja da će uskoro doći do borbe s Davisom, ali je zato uvjeren da će se Ukrajinac boriti s Mikeyem Garcijom.

“Lomachenko je potpun borac, ali da dođe do borbe ja bih ‘Tanku’ mogao reći što treba raditi. Ako do nje dođe, a mislim da neće. Mislim da će se na kraju Mikey Garcia boriti s Lomachenkom. Mislim da Lomachenko ne udara jako kao Garcia” rekao je Mayweather za Fighthype.


U meču s Linaresom Lomachenko je prvi put u profesionalnoj karijeri završio na podu.

“Udarac koji je primio nije bio jak. I reći ću vam ovo: Zaista vjerujem da je Gervonta puno, puno jači udarač od Linaresa. Da je Gervonta rušio Lomachenka on bi ga i dokrajčio. On završava borbe. Kad vas ozlijedi on nije poput ‘Money Mayweathera’.”


“Morate shvatiti da dok sam postao ‘Money Mayweather’ moje je tijelo već bilo slomljeno. Ali, ‘Pretty Boy Floyd’ (Mayweatheropv nadimak s početka karijere, op.a.) bi završio protivnika kad bi namirisao krv. On je poput ‘Pretty Boy Floyda’ kada namiriši krv.”
Foto: The Sun

765
Kategorije: Boks
Tagovi: Floyd Mayweather, Vasyl Lomachenko
Najpopularnije
Najnovije