Autor: mi
Datum objave: 18.11.2019


Masvidal: 10 puta sam bolji sportaš od Canela. Osjećam da ga mogu ozlijediti

Jorge Masvidal nastoji iskoristiti pozornost koju mu je donijela pobjeda protiv Natea Diza i ustraje na boksačkom meču s Canelom.

Iste večeri kad je 'Gamebred' prekidom nakon treće runde svladao Diaza, Meksikanac je u Las Vegasu nokautirao Sergeja Kovaleva u borbi za WBO pojas u poluteškoj kategoriji i osvojio naslov svjetskog prvaka u četvrtoj težinskoj kategoriji.


35-godišnji Masvidal se nada da bi moglo doći do boksačkog meča poput onog Floyda Mayweathera i UFC-ove zvijezde Conora McGregora koji je prodao preko 4 milijuna PPV-a.

MMA borac vjeruje da je u stanju prirediti veliko iznenađenje protiv najplaćenije boksačke zvijezde Saula Alvareza.


„Smatram se 10 puta boljim sportašem od Canela i to samo zbog MMA-a kao sporta. Sva snaga i brzina koju morate generirati da bi nacili jedan udarac nogom je kao da ste bacili 10 udaraca jednom rukom” izjavio je na ESPN-ovom Dan Lebatard Showu.


„Energija koja je potrebna da bi hrvali s nekime i podigli ga u zrak... u boksu su takve stvari nebitne. Kad bih mogao tu energiju prebaciti u boks gdje bacam 80-90 udaraca po rundi osjećam da bih mogao ozlijediti tog tipa.”


„Definitivno se slažem da kad bi Alvarez došao u MMA to mi ne bi predstavljalo nikakav izazov jer ja bacim 10 000 high kickova mjesečno, a on u životu nije izveo nijedan. Donekle je slično u boksu. Ako sam ja bacio milijun prednjih direkata on ih je bacio 10 milijuna jer je to sve na što se fokusira.”


„Unatoč tome i dalje postoji mogućnost da ga pošaljem na spavanje. Možda ja ne udaram jače, ali sam definitivno veći do njega. Definitivno bih se mogao dokazati, a možda i izjednačiti rezultat za moj sport MMA. Jednostavno osjećam da bih ga mogao prebiti na određenim poljima. Ima li on bolji prednji direkt i lijevi kroše od mene? Da, naravno. Ali, ima tu elemenata po kojima bih mogao učiniti borbu nezgodnom za njega, kao što je Conor napravio protiv Mayweathera. Ako idem u boks želim najboljeg tipa kojeg imaju.”


„Ne znamo tko je sljedeći. Sljedeći će biti onaj koji će mi staviti najviše nula u banku. Sada mnogi govore moje ime. Prije godinu-dvije nisu se htjeli boriti sa mnom, a sada me prozivaju. To mi je smiješno. Želim onoga s najviše novca. Ali, ne želim doći u tvoj šou Dane i učiniti nekoga slavnim zato što sam ga izazvao s ovog mjesta.”


Na pitanje o Conoru McGregoru odgovorio je: „Da budemo iskreni, on je flertao s tom idejom da se bori s pobjednikom naše borbe dok je još postojala mogućnost da će Nate biti pobjednik. Čak je i prognozirao da će on pobijediti. Ali, otkad sam ja pobijedio nije ništa rekao. Ja ne želim biti jedan od onih zlostavljača s interneta. Ako se ne želi boriti ne želim ni ja. Ali ako se želiš boriti... uzbuđen sam, idemo u šoping, znate što mislim. Ali taj tip to ne želi.”

Nakon što mu je pušten razgovor Nicka Diaza u kojem ovaj izražava želju da osveti svog brata 'Gamebred' je odgovorio da ga baš nije razumio, ali da je voljan odmjeriti snage i s drugim od braće Diaz.

36-godišnji Nick Diaz nije se borio gotovo 5 godina. U zadnjem nastupu u siječnju 2015. izgubio je sudačkom odlukom od Andersona Silve, ali je meč poništen nakon što je Brazilac na doping testu bio pozitivan na steroide, a on na marihuanu.
Foto: Mike Roach
281
Kategorije: MMA
Tagovi: Canelo Alvarez, Jorge Masvidal
Najpopularnije
Najnovije