Autor: HBS
Datum objave: 11.07.2017


Marko Zeljko osvojio Kup Nacija u Austriji

Hrvatski boksački reprezentativci Marko Zeljko i Fran Hodak uspješno su odradili međunarodni boksački turnir Nation Cup u Austriji.

Hrvatski boksači osvojili su zlato i srebro.


U finalu velter kategorije Zeljko je odlično boksao sve tri runde susreta. Uspio je nadmudriti domaćina Marcela Rumpleda za slavlje na bodove i pokal za tehničara turnira.

Fran Hodak je izvrsno ušao u meč sa puno iskusnijim Austrijancem Stefanom Nikolićem. Usprkos što je domaćin imao ulogu favorita, Fran je taktički i tehnički odradio sjajnu borbu, u kojoj je sa nekoliko serija čak i pritiskao te natjerao Stefana i na par uzmaka. Ipak, veliko iskustvo presudilo je u ovom jakom meču te je Hodak završio sa srebrom i poklon za borbeni par.
 
"Zadovoljan sam napravljenim. Dečki su odradili odlično gostovanje i vjerujemo da će idućeg vikenda na moru pokazati svoju kvalitetu ponovno" rekao je trener Saša Škaro. Njegovo mišljenje dijeli i predsjednik Bošnjak, koji je podržao naše boksače u Wiener Neustadtu. On je ujedno u Austriji bio počasni gost kao član Izvršnog odbora EUBC-a te je i odradio uspješan sastanak sa kolegom iz Austrije.
Foto: Facebook

1678
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez
Najpopularnije
Najnovije