Autor: sd
Datum objave: 10.02.2017


Marjan ispred Jastreba na Europskom klupskom prvenstvu

Na Europskom klupskom prvenstvu u Turskoj splitski Marjan je zauzeo drugo mjesto u ekipnom poretku ispred zagrebačkog Jastreba.

Na službenoj stranici TK Jastreb objavljena je pogrešna informacija o rezultatima, na koju je TK Marjan poslao demantij.


Toni Kanaet je prvog dana seniorskih borbi u kategoriji do 74 kilograma osvojio zlatnu medalju uz četiri pobjede protiv Ismeta Begeca 22:8, Muhameta Sarija 23:2, Marka Mutaka 7:6 te u finalu protiv Cosara Gokhana 21:8 ukupnom bodovnom razlikom 73:24.

Kanaet je ujedno i jedini muški seniorski osvajač medalje prošle godine na prvenstvu Europe na kojem je osvojio srebrnu medalju te je na najnovijim svjetskim rang listama objavljenim 07.02.2017. godine zauzeo visoko 6 mjesto.


Drugi član Marjana Lovre Brečić osvojio je brončanu medalju uz tri pobjede protiv Adama Saraia 24:4, Enesa Medaka 30:10 i Nikita Skobeleva 28:7 dok je u polufinalu izgubio 11:12 od Hakana Recbera. Ukupna bodovna razlika Brečida bila je plus 60, točnije 93:33. Podsjetimo, Brečić je trenutno najbolji hrvatski senior na svjetskim rang listama, na tredem mjestu kategorije do 63 kilograma.


Marjan je tako za zlato Kanaeta dobio sedam bodova, za broncu Brečića bod, ali je pri tome po drugom kriteriju koji se gleda na svim relevantnim svjetskim i europskim natjecanjima ostvario sedam pobjeda. Usporedbe radi Vedran Golec je imao tri pobjede, a Luka Horvat dvije, dakle pet pobjeda te je Jastrebu na službenim rezultatima pripalo treće mjestu. Prvi je klub iz Azerbajdžana Gilan TK.


Kod djevojaka, u prvom kolu kategorije do 67 kilograma Matea Jelić je slavila prekidom 12:0 zbog bodovne nadmoći protiv Turkinje Oznur Basarir, u drugom je bila bolja od Mađarice Rebeke Furedi 19:5 da bi u polufinalu svladala odličnu Faridu Azizovu iz Azerbajdžana 9:8. U finalu je Matea poražena od Ukrajinke Tetiane Tetereviatnykove s tijesnih 2:3. 


Bruna Vuletić je nakon pobjede 8:5 u prvom kolu kategorije 57 kilograma protiv Mađarice Csenge  Patakfalvy zaustavljena u četvrtfinalu od Poljakinje Adamkiewicz 8:13. Ivana Babić izgubila je prvo kolo kategorije do 62 kilograma od Seyme Nur Sogut iz Turske 3:7.


Marjan je naslovu europskih klupskih prvaka iz 2015., te europskih klupskih viceprvaka iz 2016. dodao i treći pehar u muškoj konkurenciji dok u ekipnom poretku seniorki ima treće mjesto.402
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS
Najpopularnije
Najnovije