Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Marino Štefanac i Igor Predović juniorski prvaci Hrvatske

Nastupili su natjecatelji iz 13 Hrvatskih klubova, a za Tigar je nastupilo ukupno 7 natjecatelja, 4 juniora i 3 juniorke. Još jednom ove godine, Tigar je pokazao svoju pravu vrijednost osvojivši pet medalja od kojih 2 zlatne i 3 brončane.Juniorski prvaci Hrvatske za 2008. su postali Marino Štefanac u kategoriji – 57 kg i Igor Predović u kategoriji – 74 kg.

Igor je u svojoj kategoriji prvo kolo propustio kao brončani sa posljednjeg SP-a 2006., a zatim je u polufinalu porazio protivnika Juru Kapitanovića iz Velebit Benkovca rezultatom 10-0. U finalu dočekao ga je Krunoslav Jagarič iz BTI Zaboka. Igor je opet bio uvjerljiv te je pobjedio rezultatom 9-3, i bez ikakve dvojbe dokazao da je trenutno najbolji u Hrvatskoj. Zbog svojih ubjedljivih pobjeda, Igor jr proglašen i najboljim juniorom Prvenstva Hrvatske.

Starijem kadetu Marinu Štefancu iz Tigra, koji je državni prvak u – 57 kg – stariji kadeti, iako je mlađi uzrast od juniora, dozvoljen je nastup u ovoj starijoj skupini kao posebno nadarenom natjecatelju. Takva odluka pokazala se potpuno ispravnom jer je Marino prvo pobijedio Meštrovića iz Zmaj Bedekovčine prekidom zbog povrede Meštrovića, pri vodstvu od 4-1, a zatim je u finalu pomalo neočekivano pobijedio favoriziranog dosadašnjeg prvaka i osvajača brojnih Europskih i svjetskih medalja, Tibora Ileša iz Sušaka Rijeke, rezultatom 15-14.

Marino je tako postao nositelj titule državnog prvaka  - 57 kg i u starijim kadetima i u juniorima, što je posebno veliki uspjeh.

Osim njih brončane medalje osvojili su još i Antonio Hodak – 74 kg, Matija Žužinjak – 57 kg i Tanja Rebić – 60 kg, a nastupili su još i Dajana Vučić – 60 kg i Andrea Kasun – 65 kg, koje ovog puta nisu uspjele doći do medalje. Ukupno Tigar je osvojio 2. Mjesto u poretku ekipa na Juniorskom Prvenstvu Hrvatske.

Nakon ovog velikog uspjeha, pred Tigrovima je nastup 12.04. na  Otvorenom Prvenstvu BiH, a zatim 18.-19. Travnja nastup na Otvorenom prvenstvu Njemačke u gradu Ebernu.

3004
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije