Autor: mi
Datum objave: 08.08.2017


Malignaggi: Sretao sam se s ljudskim smećem, ali McGregor je jedan od najvećih klošara koje sam sreo u životu

Paulie Malignaggi napustio je trening kamp Conora McGregora nakon što je Irčev tim objavio fotografije sparinga.

Po fotografijama se čini da je UFC-ov prvak bio bolji od umirovljenog boksačkog prvaka svijeta. Uz to, McGregor se u Showtimeovoj emisiji posvećenoj borbi hvalio da je isprašio Malignaggija.


Teško je dokučiti što je istina u cijeloj priči, jer je Malignaggi stručni komentator Showtimea koji prenosi borbu Mayweather-McGregor i možda je ovo samo inscenirano da se dodatno priča o borbi.
Nakon prvog sparinga prije dva tjedna, 36-godišnji Amerikanac otišao je kući, svakodnevno trčao i čak sparirao s amaterskim boksčaem kako bi bio u formi za sljedeći sparing s 'Notoriousom'.

Kad se vratio osjetio je da mu je namješteno, jer mu je rečeno da će sparirati 12 rundi s McGregorom, što se obično ne očekuje od sparing partnera.


"Sletio sam u Vegas i rekli su mi da sutra radimo 12 rundi. Za ljude koji nisu upoznati kako trening kamp funkcionira, od nikoga nikad se nije očekivalo da odradi 12 rundi uzastopno. Kad borac tijekom priprema radi 12 rundi zaredom mijenja sparing partnere."

"Time dobivate dvije stvari. Imate svježe sparing partnere u najboljem izdanju, a sam borac koji se priprema se navikava na tešku situaciju jer dok treći sparing partner uđe vi se već umarate, a oni su svježi i gledaju kako vas pretući."

Priznao je da je bio vrlo umoran tijekom prvog sparinga od osam rundi.

"Ovdje se radi o egu. Ja nisam dupelizac kao tipovi oko njega. Radi se samo o statusu. On je smeće. Natječu se tko će mu bolje ljubiti dupe. Sljedećeg dana dođem u dvoranu, a tamo je doveo cijeli niz uglednika poput Lorenza Fertitte, Dane Whitea i svog agenta."

"Ja nisam čak mogao dovesti ni svog trenera. Sve je bilo toliko privatno da sam morao staviti mobitel u kutiju. Pomislio sam si: Ovi su uvjereni da će me nokautirati večeras. Bio sam bijesan, ali znao sam da sam došao pripremljen. Bio je bolji u odnosu na prvi put, ali svo ovo je i dalje za njega novo, tako da napreduje malim koracima. Počeli su mi se vraćati refleksi i tajming, tako da sam i ja bio puno bolji nego prvi put."

"Bio je dobar prvih pet rundi, ali od šeste ga je bilo lakše udariti. Ja sam ga cijelo vrijeme vrijeđao, govorio mu da se ne može nositi sa mnom, da nije navikao na takve udarce u tijelo. Prestao je odgovarati, jer je pokušavao čuvati snagu. Tijekom jedne od svojih najgorih rundi me gurnuo na pod jer mu je trebala pauza. Rekao sam mu da nema odmora i počeo ga udarati u tijelo nakon čega je počeo cviliti. Bio sam potrošen nakon 10 rundi, ali sam odradio i 11. i 12. i u tim rundama s evratio."

"Pokazao je karakter da se vrati na takav način, ali bi li to mogao da sam ja nastavio istim tempom? To sam želio saznati idući put. Već sam se sretao s ljudskim smećem, ali ovaj tip je jedan od najvećih klošara koje sam sreo u životu, bez konkurencije. Nije me briga ako nikad ponovno međusobno ne progovorimo. Moj život će biti u redu ako nikad više ne vidim Conora McGregora."

"Žalim zbog svega. Ne želim biti slavan. Želio sam to u svojim dvadesetima, ali svi prođu kroz tu fazu. Sretan sam s onim što imam, nisam ovo napravio kako bih dobio još pratitelja na društvenim mrežama. Želio sam novo iskustvo za sjećanje. Sigurno mi je ostalo u sjećanju, ali to nije bilo iskustvo kakvo sam želio."

Malignaggi se požalio i na novac.

"Problem nije samo sparing. Problem je način na koji se on odnosi prema ljudima, prema drugim sparing partnerima i gdje oni odsjedaju".

"Uz to, malo je škrt. Imate borbu od 100 milijuna dolara, možete potrošiti malo više na pripreme. Nisam tražio nikakav specijalni tretman. Htio sam biti poput ostalih sparing partnera, u znak dobre volje otići i ostati s ostalim sparing partnerima. Nisam pregovarao o cijeni. Prihvatio sam prvu brojku koju su ponudili, ali nisam još plaćen."

"Nisam im želio otežavati, ali očekivao sam pristojne životne uvjete. Ali, zaista nisu bili. Kao što sam rekao, pomalo škrto. Ja nikad nisam bio sudionik borbe od 100 milijuna dolara, ali sam sudjelovao u više mečeva s milijunskim iznosima. Kad ste bili u borbama od 7 ili 8 cifri, 9 u ovom slučaju, znate kako postaviti trening kamp i njegov proračun bez da ste preškrti, ali i da se ne razbacujete. Uključeni su ljudi, cijeli tim i morate se i za njih pobrinuti."

"Nikad u životu nisam vidio tako škrtog tipa, u svim svojim pripremama. Šokiralo me na koji se način odnosi prema svima. Ali, za sebe je u Vegasu iznajmio Lamborghini. Ljudi mu pomažu, a njemu je samo do statusa."

"Moj problem s Conorom je njegova arogancija. Ona je tolika da on ne može napredovati, ne može učiti. On oko sebe samo želi ljude koji će klimati glavom. Ne želi čuti da išta krivo radi. Samo želi čuti koliko je sjajan bez obzira na to što radi."


954
Kategorije: Boks
Tagovi: Floyd Mayweather, Conor McGregor
Najpopularnije
Najnovije