Autor: mi
Datum objave: 10.05.2019


Maidana: Obećali su mi 150 000 dolara za pripreme i nisu održali riječ

Marcos Maidana izjavio je da je novac razlog zbog kojeg se ponovno vraća u mirovinu.

35-godišnji Argentinac već je bio na pripremama u Las Vegasu i izgubio dvadesetak kilograma pripremajući se za povratak kad je objavio da od njega odustaje.

 

Bivši svjetski prvak u superlakoj kategoriji i velteru potpisao je ugovor s Premier Boxing Championsom i trebao je imati povratnički meč u srpnju na priredbi koju bi trebali predvoditi Manny Pacquiao i Keith Thurman.


PBC mu je obećao platiti troškove trening kampa, a iako novac koji je primio zvuči izdašno, El Chino nije bio sretan i vratio se kući.


"Donio sam tu odluku iz ekonomskih razloga. Troškovi teninga i takve stvari. To nije bilo nešto što je stavljeno u ugovor, ali su mi dali riječ. Rekli su da će se pobrinuti za troškove treninga, vitamine i slično, a ja to plaćam iz svog džepa" izjavio je Maidana.


"Uplatili su nekakav depozit. Dali su mi 10 000 dolara jednom, onda još jednom deset, mislim da su mi ukupno dali 30 000 dolara, ali nisam siguran. A rekli su mi da će mi dati 150 000 dolara za pripreme. Iako mi ne treba novac ono što me brine je kad mi netko da riječ i ne održi je. Uz to, moram platiti moje ljude, moje trenere, kondicijskog trenera, sve. A to sve ide iz mog džepa."


PBC nije bio siguran koliko je Maidana ozbiljan u vezi povratka i bojao se da će uzeti veliki predujam i vratiti se u Argentine.


"Da, sigurno. To je OK. Siguran sam da su to mislili. Ali, ako nema povjerenja bolje je da ostavimo sve. Ja se volim žrtvovati. Ne treba mi novac. Sve je počelo kao igra s izjavama koje sam dao u vezi Mayweathera, a onda je sve postalo ozbiljno. Pojavilo se 15 milijuna dolara i mogućnost borbe s Pacquiaom i to je ono što mi se svidjelo. Ono što me zaista mamilo povratku bio je sportski izazov protiv Pacquiaoa, zato sam prihvatio."

313
Kategorije: Boks
Tagovi: Marcos Maidana
Najpopularnije
Najnovije