Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 11.04.2016


Luka Jelčić: Volio bih natrag u borbu čim prije, sviđaju mi se pojasevi

Luka Jelčić položio je prvi ispit u Irskoj s najvišim ocjenama.

26-godišnji Zagrepčanin na prvoj Total Extreme Fighting priredbi u Dublinu rear-naked chokeom u prvoj rundi protiv Poljaka Piotra Niedzielskog osvojio je naslov prvaka u lakoj kategoriji. Borba je izazvala dosta zanimanja u hrvatskoj MMA zajednici koja je subotu navečer provela uz ekrane prateći akciju iz Dublina.


- Kako si vidio meč, čini mi se da nisi primio nijedan udarac? Protivnik je nešto pokušavao širokim krošeima, ali bezuspješno.


"Pogledao sam meč par puta i ima stvari koje trebam popraviti, a ima i novih stvari koje sam naučio i primjenio u borbi tako da sam i s nečim ajmo reći zadovoljan. U borbu sam krenuo kao i uvijek, uzeo sam sredinu borilišta i krenuo se boriti. Dolazim se boriti i spreman sam umrijeti unutra svaki put, sudačke odluke me ne zanimaju."

- Sudeći po objavama na društvenim mrežama cijeli tvoj tim stao je iza tebe i pomagao ti u pripremama i skidanju kilograma?


"Cijeli tim je uvijek iza mene kao i ostalih boraca, mi smo obitelj, Dylan Tuke i Aislyn Daly su skidali kile sa mnom cijelu noć jer je vaga bila u 10 ujutro i nisu doslovce oka sklopili, oni su mi poput brata i sestre. Kasnije su na borbe opet došli svi i podržali nas."


- Kako je izgledalo slavlje nakon pobjede?


"Nikad nisam išao slaviti nakon borbe, ali ovoga puta sam jednostavno morao otići van s curom i ekipom. Prijatelji iz djetinjstva i srednje škole su me došli gledati s još nekolicinom Hrvata i nije bilo druge opcije nego momački to proslaviti."

- Tvoj prijatelj Filip Pejić debitirao je na zagrebačkom UFC-u. Jesi li vidio njegovu borbu i kako komentiraš nastup?


"Gledao sam snimke borbi baš danas i ne bih htio biti general nakon bitke. Mislim da Filip i sam zna što raditi nakon poraza, on je dobar dečko i dovoljno je pametan i kvalitetan da zna što i kako dalje. Želim mu svu sreću i sve najbolje, meni je i dalje faca."

- Je li ti 'Hitman' novi nadimak?


"Da, svi su mi htjeli dati nadimak otkad sam došao jer sam jedini koji ga nije imo. Kad sam došao ovdje taman je u kinima igrao Hitman Agent 47, a ja sam se zaposlio kao security u noćnom klubu gdje radim u odijelu. Prijatelji iz tima i ljudi iz kluba u kojem radim su me počeli tako zvati jer sam ih podsjećao na glavnog lika i ostalo je."


- Kakvi su ti daljnji planovi? Imaš li zakazanu sljedeću borbu? Ideš li ponovno s Conorom McGregorom u Vegas na revanš s Nateom Diazom?


"Vjerojatno ću ići, ali ću vidjeti ovisno o obvezama i mojim borbama. Izašao sam neokrznut iz ove borbe i volio bih natrag čim prije, po mogućnosti za još neki naslov, sviđaju mi se pojasevi."

Na TEF 1 priredbi borio se i Jelčićev kolega iz Straight Blast Gyma Charlie Ward. Pobijedio je tehničkim nokautom u 3. rundi Joaa Carvalha, ali nažalost  Carvalho je nakon borbe hospitaliziran u ozbiljnom stanju.Foto: Luka Jelčić Facebook

1125
Kategorije: MMA, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Luka Jelčić
Najpopularnije
Najnovije