Autor: TK Jastreb
Datum objave: 06.03.2017


Luka Horvat zlatni u Bugarskoj, Golec srebrni

Na Otvorenom prvenstvu Bugarske, natjecanju G1 statusa koje se ovog vikenda održalo u Sofiji Jastrebovi natjecatelji ulovili su nove bodove na rang listi WTF-a.

U pratnji trenera Dejana MesarovaLuka Horvat u kategoriji do  80 kilograma okrunio se zlatnom medaljom s 3 pobjede i dobio novih 10 bodova na ljestvici Svjetske taekwondo federacije. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, svladao je bugarskog natjecatelja Yordana Koleva rezultatom 10:9. U polufinalu pobjeđuje srpskog reprezentativca Stojana Rabijaća rezultatom 12:9 nakon čega u finalnoj borbi pobjeđuje renomiranog srpskog natjecatelja Karajlovića rezultatom 13:12.
 
Naš najuspješniji senior teške kategorije  Vedran Golec u 1. kolu nokautirao je srpskog natjecatelja Marka Grbića 15:4. u 2. kolu pobijedio je ruskog natjecatelja Alexeya Pryazhnikova 5:4 a u finalu gubi od Makedonca 9:13 Georgievski Dejana te osvaja srebrnu medalju.
 
Hrvoje Šep, aktualni prvak Hrvatske do 74 kilograma ove sezone preskočio je dvije težinske kategorije i još uvijek se privikava na nastupe u kategoriji -87kg. I ovog puta imao je već u 2. kolu 1. nositelja i kasnijeg pobjednika Draška Jovanova (Srbija) koji je proteklog vikenda s lakoćom u finalu svladao slovenskog olimpijca Trajkovića i osvojio Slovenija open. Hrvoje je u 1. kolu pobijedio makedonskog natjecatelja Marka Stevića rezultatom 7:4, a u 2. kolu tijesno izgubio 13:14 u borbi za medalju od navedenog 1. nositelja Draška Jovanova 13:14.
 
Jastrebovi kadeti imali su ovog vikenda također uspješan nastup u Splitu na kriterijskom bodovnom turniru Dalmacija kup gdje su se Ivona Strašćek, Darija Zeljko i Tin Malečić okrunili zlatnim medaljama, a Karlo Malečić, Josip Špoljarić i Lovro Miloš brončanim.
546
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Vedran Golec
Najpopularnije
Najnovije