Autor: mi
Datum objave: 10.03.2018


Luis Nery dobio doživotnu zabranu boksanja u Japanu

Japanska boksačka komisija (JBC) odlučila je doživotno zabraniti nastupe u toj zemlji Luisu Neryju.

23-godišnji bivši WBC-ov prvak u bantamu (53.5 kg) borio se 1. ožujka u Tokiju u revanšu protiv Shinsukea Yamanake. Na vaganju dan prije borbe Meksikanac je imao čak 2.3 kilograma više od granice bantama. Iz drugog pokušaja došao je na 1.3 kilograma od tražene težine.


Nery je tako na vagi izgubio naslov svjetskog prvaka koji je osvojio upravo protiv Yamanake u kolovozu prošle godine. Nakon prve borbe pao je na doping testu.  WBC je nakon istrage zaključio da je Nery zabranjenu supstancu unio preko hrane i nije poništio borbu, ali je naredio revanš.


Po trenutnim propisima JBC-a Nery je trebao biti suspendiran na godinu dana, ali je etički odbor nakon sastanka zaključio da Neryja kazni doživotnom zabranom boksanja u Japanu.

"U boksu, profesionalnom sportu u kojem su težinska ograničenja regulirana ovakav potez umanjuje društvenu vjerodostojnost . Težiti 2.3 kilograma previše za meč za naslov svjetskog prvaka je ekstremni prekršaj i zaslužuje ekstremnu kaznu."

Nery je nokautirao Yamanaku u drugoj rundi, pojas je ostao upražnjen, a japanski boksač je nakon poraza najavio povlačenje.

WBC je suspendirao Neryja na neodređeno vrijeme i objavio da mu neće dozvoliti novi nastup u borbi za naslov prije nego se pojavi na saslušanju. 

"Ja sam i dalje neporažen. Uvijek se mogu vratiti i ponovno osvojiti naslov. Želim se ponovno boriti u bantamu i u Japanu" izjavio je Nery nakon pobjede.
401
Kategorije: Boks
Tagovi: Shinsuke Yamanaka
Najpopularnije
Najnovije