Autor: mi
Datum objave: 23.04.2019


Lopez: Postoji samo jedan Bog, a to nije Lomachenko. Ako mi dozvole to ću vam dokazati

Teofima Lopeza (13-0, 11 KO) američki boksački mediji prošle godine gotovo su jednoglasno proglasili borcem koji najviše obećava.

21-godišnji Amerikanac podrijetlom iz Hondurasa proteklog je vikenda u njujorškom Madison Square Gardenu u uvodnom dijelu priredbe Crawford vs. Khan ostvario 13. profi pobjedu nokautiravši udarcem u tijelu bivšeg dvostrukog europskog prvaka u lakoj kategoriji Edisa Tatlija.

"Nisam imao najbolji kamp, ali napravio sam sve što je bilo potrebno i izašao kao pobjednik. Znao sam da ću ga završiti udarcem u tijelo. Smekšao sam ga i završio. Želim meč za naslov svjetskog prvaka u idućoj borbi. To je ono što želim. Obećali smo da ćemo preuzeti šou i još jednom sam to i napravio" izjavio je Lopez.


"Imam vjere u Boga i vjerujem u njegov tajming i radim ono što je isplanirao za mene. Imam puno toga na tanjuru, ali znam da me Bog ne bi stavio u ovu situaciju da zna da nisam spreman za njih. Duboko u svom srcu i duši znam da sam spreman za ovo."

Lopez je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. boksao za Honduras, domovinu svojih roditelja, jer unatoč pobjedi na američkim kvalifikacijama nije dobio mjesto u reprezentaciji. U Brazilu ga je u prvom kolu eliminirao kasniji finalist Soufiane Oumiha.

Bruklinski boksač vjeruje da je već prošao status nade i da se može smatrati izazivačem.

"Znam da sam svima bio na radaru kao najveća nada 2018., ali neki nisu to mislili jer misle da sam već izazivač. Cijenim to."

"Ne radi se o tome da sam nestrpljiv, ne radi se o želji da skočim u duboko. Moje vještine određuju moj tempo i ove ću se godine boriti za naslov svjetskog prvaka. Sve ove druge nade se i dalje moraju dokazati fanovima, mislim moram i ja, ali ja izgledam impresivno i ispred njih sam u ovom trenutku. I zato ćemo mi dobiti priliku."


Lopez cilja visoko, odnosno najviše, na trenutno najboljeg boksača svijeta - WBA i WBO prvaka u lakoj kategoriji Vasyla Lomachenka.

"Postoji samo jedan Bog, a to nije Lomachenko. On je samo tip koji je sve opčinio svojom iluzijom. On radi te stvari s nogama kako bi vas zavarao i kako bi svi pomislili da je on najbolji borac na svijetu. Vidjet ćete. Ako dozvole da dođe do borbe između nas dvojice vidjet ćete da vas je zavarao.""271
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko, Teofimo Lopez
Najpopularnije
Najnovije