Autor: mi
Datum objave: 05.12.2017


Lomachenkov trener: Ako Rigo želi pobijediti morat će se boriti, a ne biciklirati 12 rundi

Cecilio Flores zadnjih godina bio je kondicijski trener nekim od najvećih imena u svijetu boksa.

Radio je s Mannyjem Pacquiaom, Sergejom Kovalevim, Sergiom Martinezom i Marcosom Maidanom.


Trenutno njegov najpoznatiji klijent je Vasyl Lomachenko s kojim je prošao već nekoliko priprema. WBO prvak u superperolakoj kategoriji ( 59 kg) ovog vikenda bori se s Guillermom Rigondeauxom.

"Osjećaj je isti kao za bilo koju drugu borbu. Shvaćamo važnost ove borbe, naravno, ali sve je ostalo isto. To je velika borba, imate dvojicu velikih prvaka koji imaju sjajnu amatersku prošlost. Oni su dvojica ponajboljih boraca na svijetu u ovom trenutku tako da za svijet boksa ne može bolje od ovoga" rekao je Flores.


Ljubitelji boksa, kao i novinari i kladionice drže Lomachenka velikim favoritom u ogledu s Kubancem.

"Ja mislim da je to izjednačena borba. Lomachenko je malo viši od Rigondeauxa i ima 6 centimetara kraći raspon ruku. Znam da se Rigo bori na 55 kilograma, ali sam siguran da nije na toj kilaži tijekom cijele godine. Lomachenko obično nakon vaganja nabaci od 3.5 do 5.5 kilograma. Obojica su mali, ali kažem vam da će Lomachenko biti jači i to će biti važan faktor uz brzinu kojom će biti u stanju izdominirati Riga."


Flores je potvrdio riječi Rigondeauxovog trener Pedra Diaza da je postavljen težinski limit za rehidraciju i da će se vagati i ujutro uoči borbe.

"Dogovor o ne više od 62.5 kilograma nije nikakav problem. Pristao je na to i to neće biti nikakav faktor u meču, a niti problem."

"Loma je spreman za 12 rundi i njegov otac će mu dati upute kako da pobijedi Rigondeauxa. Mi svi priželjkujemo nokaut, ali Loma će uzimati rundu po rundi i vidjet ćemo što će se dogoditi."

"Rigondeaux nema najčvršću bradu u boksu, zato se bori na način na koji se bori. Vidjet ćemo u subotu navečer, Loma želi dokazati da pripada na pound-for-pound ljestvicu i želi nastaviti svoju priču. Ako Rigo želi pobijediti Lomachenka morat će se boriti, a ne biciklirati 12 rundi. Mora se doći boriti ako zaista želi pobjedu."

Foto: Esther Lin

503
Kategorije: Boks
Tagovi: Guillermo Rigondeaux, Vasyl Lomachenko
Najpopularnije
Najnovije