Autor: mi
Datum objave: 14.05.2018


Lomachenko: Nakon što me Linares rušio otac mi je rekao da moram napasti tijelo

Meteorski uspon kroz svijet profesionalnog boksa Vasyl Lomachenko (11-1, 9 KO) nastavio je proteklog vikenda u New Yorku.

30-godišnji Ukrajinac u svojoj 12. borbi u Madison Square Gardenu osvojio je WBA ‘super’ naslov svjetskog prvaka u lakoj kategoriji. Prethodno je osvajao WBO pojaseve u perolakoj i superperolakoj kategoriji. Nitko prije njega nije osvajao naslove u tri kategorije tako brzo.


‘Loma’ je prekidom u desetoj rundi svladao Jorgea Linaresa, ali je prethodno pretrpio prvi nokdaun u profi karijeri. Desni direkt venezuelanskog boksača u šestoj rundi poslao je Lomachenka na pod, a Ukrajinac je bio uzdrman i čuvao se posljednjih dvadesetak sekundi do kraja runde.

“Malo sam se opustio. Iskoristio je svoju brzinu i bacao je puno kontraudaraca. Mislio sam da sam već napravio ono što je trebalo napraviti, ali bio sam u krivu i iznenadio me. Bio je to sjajan udarac. Događa se” rekao je Lomachenko.


Uspio se oporaviti i izboriti pobjedu udarcem u jetru u desetoj rundi. Izgledalo je da Linares može podnijeti Lomachenkove udarce u glavu na što je njegov otac Anatolij preporučio promjenu taktike.

“Bio sam spreman za posljednjih par rundi, a otac mi je rekao da napadnem tijelo. Rekao mi je: Moraš napasti tijelo.”


“Linares je veliki prvak i ovo je bila dobra borba za fanove i sve. Ovo je bila sjajna borba.”


Ukrajinčev promotor Bob Arum otkrio je i datum sljedeće Lomachenkove borbe.


“Definitivno idemo u Los Angeles. Lomachenko je rekao da mu odgovara 25. kolovoza. Tako da to je datum, a s kim će se boriti ne znam. Vidjet ćemo hoće li ostati u lakoj kategoriji” izjavio je Arum.


Foto: Mikey Williams

1219
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko, Jorge Linares
Najpopularnije
Najnovije