Autor: mi
Datum objave: 07.08.2017


Lomachenko: Borba s Rigondeauxom bi prošla kao i s Marriagom

Na press konferenciji poslije pobjede Vasyla Lomachenka u Los Angelesu postavljeno je pitanje s kim će se WBO prvak boriti u sljedećoj borbi.

'Hi-Tech' je prisilio na predaju Miguela Marriagu u trećoj obrani titule svjetskog prvaka u superperolakoj kategoriji.

"Uvijek mi postavljaju to pitanje. Nije bitno, bilo tko. To nije moj posao, shvatite. Moj posao je da što bolje boksam u ringu" odgovorio je.

Postoji interes za njegovim okršajem s također dvostrukim olimpijskim pobjednikom Guillermom Rigondeauxom (17-0, 11 KO). Kubanac je WBA prvak u superbantamu i za borbu s Lomachenkom je voljan doći na 59 kilograma.

Čelnik Top Ranka, Bob Arum, rekao je da je u kontaktu s Rigondeauxovim promotorom, ali imaju određene probleme oko postizanja dogovora.

"U biti, ponudio sam Rigondeauxu borbu i pričao sam s Dinom Duvom (direktor Roc Nation Sportsa) i u načelu smo se dogovorili o brojci, a mali se neće Dini javiti na telefon" izjavio je Arum.


Dok Lomachenko samo povećava dominaciju u ringu pitanje je koliko je boraca u njegovoj kategoriji voljno ući u ring s njim.

"Platite im. Samo im morate platiti i borit će se s Lomachenkom" dodao je vlasnik Top Ranka.

Na pitanje kako bi potencijalna borba  s Rigondeauxom izgledala, Lomachenko je kratko odgovorio: Mislim da bi izgledala isto kao i ova s Marriagom.

Arum je objavio i da će Lomachenko ponovno u ring u prosincu.

"Postoji par opcija. Rigondeaux ako se javi Duvi na telefon. Tu je i Orlando Salido koji njuška okolo, a treći je Berchelt."

Salido (44-13-4-1 NC, 31 KO) je porazio Ukrajinca u njegovoj drugoj profesionalnoj borbi, a Miguel Berchelt (32-1, 28 KO) je WBC-ov prvak u superperolakoj kategoriji. 25-godišnji Meksikanac sredinom srpnja obranio je pojas protiv Takashija Miure. U toj borbi je ozlijedio šaku, ali se vjeruje da bi mogao biti spreman za borbu u prosincu.


582
Kategorije: Boks
Tagovi: Guillermo Rigondeaux, Vasyl Lomachenko
Najpopularnije
Najnovije