Autor: mi
Datum objave: 02.12.2018


Lewis: Wilder je dobio poklon, isto su napravili i meni protiv Holyfielda

Deontay Wilder remijem protiv Tysona Furyja u Los Angelesu osmi je put obranio WBC-ov naslov u teškoj kategoriji.

Amerikanac je tijekom borbe dva puta rušio Furyja, a posebno je upečatljivo bilo Britančevo dizanje s poda u zadnjoj rundi kada se činilo da je meč završen.

Iako je 'Bronze Bomber' ostvario dva nokdauna, s tehničke strane 'Kralj Cigana' pokazao je puno više i bio je na putu do ponovnog uspona na tron teške kategorije.


Furyjev sunarodnjak Lennox Lewis ne slaže se sa sudačkom odlukom i kaže da je i sam doživio nešto slično kada su mu suci 1999. u prvom meču protiv Evandera Holyfielda  bezobrazno ukrali pobjedu proglašivši borbu neodlučenom.


"Upravo sam vidio Tysona Furyja kako se vratio iz depresije, droge, dvije godine neaktivnosti i ogromnog gubitka kilograma i nadboksao WBC-ovog prvaka u teškoj kategoriji kojemu je poklonjen neodlučeni ishod. Mogu samo pretpostaviti da će u revanšu biti još spremniji."

"Suđenje meča Wilder-Fury me podsjeća na moju prvu borbu s Holyfieldom. To samo dokazuje koliko je teško Britancu doći u Ameriku i nekome uzeti pojas usprkos onome što smo vidjeli. Svaka čast tysonu Furyju koji me ne prestaje iznenađivati. Glavu gore."


Wilder je pogodio sa samo 71 od 430 upućenih udaraca, odnosno pogađao je sa 17% preciznosti.

Borbu u Staples Centeru uživo je pratilo 17 698 gledatelja.
Foto: Esther Lin

847
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Lennox Lewis, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije