Autor: mi
Datum objave: 16.02.2019


Lewis: Miller neće biti nikakav test za Joshuu. Oni žele laganu borbu u Americi i zatim se vratiti kući

Lennox Lewis vrlo je glasan kritičar Anthonyja Joshue i Eddieja Hearna.

Posljednji neosporni prvak svijeta u teškoj kategoriji nije impresioniran izborom Jarrella Millera (23-0-1, 20 KO) za Joshuinog protivnika u američkom debiju.

Britanac je prvotno planirao braniti naslove svjetskog prvaka u teškoj kategoriji 13. travnja na stadionu Wembley, ali nakon što su propali pregovori za revanš s Dillianom Whyteom dogovorio je obranu naslova 1. lipnja u njujorškom Madison Square Gardenu.

Lewis je očekivao da će Joshua imati dosta jačeg protivnika u prvoj borbi u SAD-u.

"U ovom slučaju se slažem sa svima ostalima. Želio sam vidjeti bolju borbu. Kad je Anthony prošle godine došao u Ameriku i kad mu je Miller upao na pressicu pomislio sam da se radi o velikoj stvari, ali bio sam zavaran" rekao je Lewis za Sun Sport.


"Vidio sam samo jednu Millerovu borbu, ali pretpostavljam da žele odraditi laganu borbu u Americi i vratiti se kući. To nije borba koja će zapravo testirati Anthonyja. Miller je tek teškaš u usponu koju pokušava stvoriti svoje ime u svijetu. Ali, zapravo nitko ne zna za njega u Americi, a nije previše poznat ni u Engleskoj."

Lewis je još jednom okrivio Eddieja Hearna zbog toga što se Joshua ne bori za neospornog prvaka s Deontayom Wilderom.

"Mislim da nije bilo komplicirano dogovoriti borbu s Wilderom, bili su u najboljoj mogućoj poziciji da diktiraju točno što žele. Ne mogu sada plakati nad prolivenim mlijekom i kukati zašto nije došlo do borbe. Mogli su dogovoriti borbu, ali nisu iskoristili svoju poziciju."


"Činjenica da će se Deontay Wilder i Tyson Fury ponovno boriti drži sve u uzbuđenju. Žele vidjeti taj meč i to ostavlja Anthonyja Joshuu po strani, a to je zbog loših odluka njegovog promotora."

Foto: Matthew Childs

635
Kategorije: Boks
Tagovi: Lennox Lewis, Anthony Joshua, Jarrell Miller, Eddie Hearn
Najpopularnije
Najnovije