Autor: mi
Datum objave: 29.06.2018


Lewis: Joshua je okrenuo ploču u vezi Wildera

Lennox Lewis tijekom svoje vladavine teškom kategorijom izazivao je strah kod protivnika.

Riddick Bowe odrekao se WBC-ovog pojasa kako ne bi ušao u ring s njim, Andrewa Golotu nakon što je prethodno na sparingu iskusio Lewisovu moć, policija je morala vratiti u dvoranu za meč s Britancem, Oliver McCall psihički je pukao tijekom borbe s njim, a Akinwande je spašavao glavu tražeći diskvalifikaciju upornim držanjem.

Posljednji neosporni prvak u teškoj kategoriji redovno prati i komentira boksačka događanja i malo je razočaran svojim nasljednicima.

Smatra da su i Anthony Joshua i Deontay Wilder obojica trebali učiniti više ako su se zaista htjeli boriti.

"Kad sam ja bio prvak htio sam se boriti s najboljima kako bih pokazao svijetu tko je najbolji. I točka. Čuo sam da obojica govore o tome, ali isto tako sam vidio i da AJ okreće ploču. Ovo nije stvar koja se treba odgađati dvije godine" napisao je na Twitteru.

"Promotori imaju svoje interese, a to je zaraditi što više novca. Da su obje strane željele borbu do nje bi došlo. Kraj priče. To što će se AJ prvo boriti s Povetkinom neće završiti ovu priču. Samo ne volim te priče o dvogodišnjim planovima".

Wilderovi predstavnici ponudili su Joshui 50  milijuna dolara za borbu u SAD-u kao kontraponudu na 12.5 milijuna Eddieja Hearna. Sljedeći Hearnov potez bio je inzistiranje na održavanju borbe u Britaniji  za što je podigao ponudu Amerikancu na 15 milijuna dolara.

Umjesto borbe s Wilderom, Joshua će najvjerojatnije 22. rujna na Wembleyu u ring ući s obveznim izazivačem WBA federacije i bivšim prvakom Alexanderom Povetkinom (34-1, 24 KO).

"Nisam upućen u detalje pregovora za borbu Joshua-Wilder, ali kad sam se ja htio boriti s Tysonom prije odlaska u mirovinu jedina prepreka bile su televizijske kuće. Rekao sam mom timu i HBO-u da to riješe... kraj priče. Nisam htio čuti ništa drugo!"

"Ja vidim stvari tako da je Joshua gazda. On bira mjesto i vrijeme prve borbe. I ja bih natjerao Wildera da dođe meni također, ali po onome što vidim od Wildera on je voljan doći i to je također stav koji bi i ja imao. Sad kad je teška kategorija napokon dobila puls treba nam akcija, ne priča."

52-godišnji Lewis (41-2-1, 32 KO) tijekom karijere pobijedio je Mikea Tysona, Evandera Holyfielda i Vitalija Klička.


959
Kategorije: Boks
Tagovi: Lennox Lewis, Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije