Autor: mi
Datum objave: 28.08.2017


Lennox Lewis: Floyd mu je održao lekciju, boks je superiorniji sport

Lennox Lewis od početka je bio kritičan prema borbi Mayweather-McGregor i nazivao ju je farsom.

Nakon borbe na društvenim je mrežama je izrazio podršku irskom borcu za nastup protiv jednog od najvećih boksača svih vremena.


"Conor je uspio držati borbu zanimljivom, ali je bio nadboksan i deklasiran u ringu. Nema se čega sramiti. Sada mi je još draži. Mayweather je savršeno proveo svoj plan i odvukao Mcgregora u duboku vodu. MCGregor će od sada biti superzvijezda."


UFC-ov prvak zaradio je poštovanje zato jer je izdržao u ringu do 10. runde, iako su se sve pretpostavke prije borbe pokazale točnima, a potvrdila ih je statistika i bodovanje sudaca - da nema šanse da izdrži 12 rundi s boksačkim velemajstorom.


Nakon prve pozitivne reakcije, Lewis je za BBC Radio izjavio da je Mayweather održao lekciju Ircu i da mu je bolje da se drži MMA-a.

"U početku nisam gledao na Conora McGregora kao na boksača. Taj tip nikad nije odboksao 12 rundi , a treba se boriti s profesorom boksa."


"Floyd mu je održao lekciju, natjerao ga je da se ispuca i kad se umorio ga je završio. Boks iz udžbenika."

"To pokazuje da je boks superiorniji sport. U ringu ne možete pobijediti boksača. To nije lako kao što su svi mislili da će biti samo zato jer je McGregor borac. U ovoj vrsti borbe možete koristiti samo ruke."

Usprkos Lewisovim kritikama novac koji je zaradio i interes koji je stvorio mogao bi vrlo lako McGregora okrenuti prema još kojem boksačkom meču, možda i s Pauliejem Malignaggijem oko kojeg je već stvorena priča, prava ili izmišljena, ne zna se.
Lewis se nada da se to neće dogoditi.

"Ne vidim smisao svega ovoga. Puno ljudi se uzbudilo oko toga, može li Conor pobijediti Floyda? Nije se dogodilo. To je bilo klasično predavanje, Conor McGregor je bio u školi i održana mu je lekcija."

Na pitanje ima li poruku za McGregora, Lewis je rekao: "Drži se svojega. Boks je superiorniji."

Bivši svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji Carl Froch izjavio je da je bio na rubu sjedala za vrijeme borbe, ali isto tako je dodao da je Mayweather deklasirao McGregora.


1907
Kategorije: Boks
Tagovi: Floyd Mayweather, Lennox Lewis, Conor McGregor
Najpopularnije
Najnovije