Autor: mi
Datum objave: 12.09.2017


Lara: Golovkin Canela u Vegasu ne može pobijediti odlukom sudaca

Erislandy Lara ne zna hoće li ikada dobiti priliku osvetiti kontroverzni poraz od Canela i zato ima savjet za Golovkina.

Aktualni WBA i IBO prvak u polusrednjoj kategoriji 2014. izgubio je od Meksikanca podijeljenom odlukom sudaca. Kubanac je u očima mnogih promatrača dobio 7 u odnosu na Canelovih 5 rundi, ali samo je jedan sudac meč vidio tako. Bodovne kartice glasile su 115-113, 113-115 i 111-117.

Iz svog iskustva uvjeren je da će Alvarez u očima sudaca biti preferiran i za meč s Kazahstancem ovog vikenda. Očekuje da će ako meč ode do kraja Golovkin sigurno izgubiti. U Mayweatherovoj borbi s Canelom, iako je 'Money' čisto pobijedio sudac C.J. Ross meč je bodovao 114-114.

"Meni su to napravili, zašto ne bi i Golovkinu? Uz to, jedan od sudaca bodovao je neodlučeno kada se Canelo boriti s Mayweatherom. Ako su to napravili Mayweatheru, ako su to napravili meni, zašto ne bi i njemu? Da bi u vegasu pobijedili Canela morate ga nokautirati".


"Borba s Canelom je prošlost. Svatko tko zna nešto o boksu, svatko tko nije pristran zna da sam ja pobijedio u toj borbi."


"Očito, on će me nastojati izbjeći. To svi znaju.  Ako se dogodi, dogodi. No, svatko kad pogleda njegov skor vidjet će asterisk uz ovu borbu. Kad se Mayweather borio s Castillom odluka je bila kontroverzna i on se odmah borio ponovno s njim i pobijedio ga. Učinio je isto s Maidanom. To je ono što veliki borci rade. Svaki put kad u skoru imate asterisk morate ga ispraviti. Ako Canelo želi ući u povijest kao jedan od najvećih meksičkih boksača svih vremena mora učiniti ono što je Chavez napravio s Frankiejem Randallom. Lista se samo nastavlja. To je ono što rade veliki boksači."


Asterisk se dodaje u omjer pobjeda i poraza uz onu borbu koja je završila kontroverznom odlukom sudaca, sudačkim utjecajem na ishod borbe ili neubičajenim situacijama.

Sudac u ringu za Canelo-Golovkin je Kenny Bayless.

34-godišnji Kubanac sljedeći put u ring ulazi 14. listopada u New Yorku protiv neporaženog Amerikanca Terrella Gaushe (20-0, 9 KO).
773
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije