Autor: mi
Datum objave: 25.06.2018


Kyshenko se bori za Enfusionov naslov u kategoriji do 85 kilograma

Nekad jedan od najboljih kick boksera na težini od 70 kilograma posljednjih godina postaje sve veći.

Artur Kyshenko tako će se 27. listopada u Oberhausenu boriti za Enfusionov naslov u kategoriji do 85 kilograma.

31-godišnji Ukrajinac izazvat će 8 godina mlađeg prvaka Ibrahima El Boustatija.

Kyshenko u ovaj meč ulazi s nizom od 18 uzastopnih pobjeda. Posljednji je put poražen 2014. na Gloryju u Zagrebu od Karapeta Karapetyana.


Od tada se uglavnom borio po Kini i pobijedio nokautom Gloryjevog prvaka u srednjoj kategoriji Alexa Pereiru, te Murthela Groenharta, Dmitryja Valenta, Eyevana Danenberga, Hichama El Gaouija i Timura Aylyarova.


El Boustati se već nekoliko puta našao u kontroverznim situacijama na Enfusionovim priredbama.

U veljači prošle godine poražen je nokautom u prvoj rundi od Ulrika Bokemea.

Revanš je održan u studenom, a Bokeme je ponovno nokautirao El Boustatija krajem prve runde. No, sudačko odbrojavanje  Marokancu trajalo je 40 umjesto 10 sekundi, a nakon toga je borba nastavljena iako je kod prekida bilo samo 19 sekundi do kraja runde.


Kongoanac je u tom vremenu napao El Boustatija i malo nakon isteka vremena dohvatio rukavicom protivnika na što se ovaj srušio kao pokošen. Iako je jasno da je Marokanac simulirao da je zapravo ozlijeđen od udarca koji je pao nakon gonga, suci su diskvalificirali Bokemea i dali pobjedu El Boustatiju.

Marokanac se našao u kontroverznoj situaciji i na Enfusionovoj priredbi u Antwerpenu kada se  borio  protiv Filipa Verlindena.

Suci su prvotno dodijelili pobjedu Marokancu, ali nakon službene žalbe, BKBMO - Belgijska kickboxing, MMA i Muay Thai organizacija, koja je bila nadležno tijelo, promijenila je ishod meča i odlučila da je Verlinden pobjednik borbe rezultatom 29-28.

Na priredbi u Oberhausenu Bogdan Stoica borit će se protiv Serkana Ozcaglayana, a Enriko Kehl protiv Andyja Souwera.

Aktualni prvak u teškoj kategoriji Luis Tavares koji se u rujnu u Antwerpenu bori s povratnikom Danielom Ghitom, sastaje se s dobrim Slovakom Martinom Pacasom.

Aziz Khallah brani naslov u kategoriji do 75 kilograma protiv Endyja Semeleera koji je krajem prošle godine pobijedio Superbona u finalu Enfusionovog turnira osmorice u Abu Dhabiju.


547
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Enfusion, Artur Kyshenko
Najpopularnije
Najnovije