Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE U PEKINGU

U talijanskom gradu Pescari od 25. veljače do 1. ožujka održavaju se prve kvalifikacije u boksu za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu ove godine. Drugi kvalifikacijski turnir održat će se u travnju u grčkoj Ateni. Finalisti tih turnira ostvarit će plasman na Olimpijske igre.

Hrvatsku boksačku reprezentaciju predstavljaju Mirsad Ahmeti u kategoriji do 54 kg, Boris Katalinić do 64 kg, Borna Katalinić do 69 kg,  Vedran Đipalo u kategoriji do 91 kg te Marko Tomasović koji će se boriti u super teškoj kategoriji iznad 91 kg.

Donosimo Vam izvješće nakon prva dva dana kvalifikacija:

U prvom kolu kvalifikacija naš borac Borna Katalinić poražen je od Francuza Chiguerae prekidom u trećoj rundi  zbog krvarenja nosa. Marko Tomasović je otvorio turnir pobjedom nad Francuzom Samoudijem. Boris Katalinić je pobjedio turskog predstavnika na bodove 21:13, dok je Vedran Đipalo zaustavljen od strane bugarskog predstavnika Puleva.

U drugom danu kvalifikacija sastali su se do 64 kg Boris Katalinić i Chladek Zdenek iz Češke. Katalinić je pokazao dosta  više od Čeha Zdeneka kojeg je pobjedio 10:5. Splitski „PitBull“ Marko Tomasović se sastao s turskim predstavnikom Gunebakan Kurban protiv kojeg je uvjerljivo slavio sa 21:9. Mirsad Ahmeti nakon što je bio slobodan prvo kolo, u drugom danu kvalifikacija zaustavio ga je Irac Nevin John Joe.

Za ulazak u polufinale, Tomasović će boksati protiv Bjelorusa Abdusalamaua, a Katalinić će morati poraziti Latvijca Kavaliauskasa.

3227
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije