Autor: dh
Datum objave: 19.11.2020
Komentari:


Kristina Tomić: Na Igre u Tokio ne želim otići kao turistkinja

Posljednje moje natjecanje je bilo krajem veljače na US Openu. Otišli smo na pripremno natjecanje prije Olimpijskih igara i tamo osvojila zlato, bila sam u dobroj formi prije pandemije - kazala je Kristina Tomić

Na 8. Europskom klupskom prvenstvu u taekwondou koje će se od 21. do 25. studenoga održati u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin nastupit će 616 natjecatelja iz 42 zemlje s četiri kontinenta (Azija, Afrika, Europa, Amerika) i iz 153 kluba te 11 nacionalnih timova. Ukupno je prijavljeno 855 sudionika.


Natjecanje i sva zanimljivija događanja na klupskom EP-u pratite na YouTube kanalu Cro Ring.


Na prvenstvu će nastupiti 167 hrvatskih natjecatelja iz 29 klubova, a jedna od njih je Kristina Tomić.


- Posljednje moje natjecanje je bilo krajem veljače na US Openu. Otišli smo na pripremno natjecanje prije Olimpijskih igara i tamo osvojila zlato, bila sam u dobroj formi prije pandemije - kazala je Kristina Tomić i nastavila:

- A onda je krenula izolacija i bilo je dosta teško i nezahvalno trenirati. Sami ste, nema klupskih kolega, prijatelja, trenera, teško se motivirati i održavati formu na kojoj sam bila.

No bez obzira na pandemiju koronavirusa nastavila je trenirati i pripremati se za sljedeća natjecanja.

- Jako veliki napori se moraju ulagati da se održi razina spremnosti, a kamoli pričati o nekom napretku za vrijeme zaključavanja. Svima nam je laknulo kada su mjere popustile i mogli smo nastaviti trenirati, dobili priliku poraditi na nekim stvarima koji nisu dio treninga i natjecanja, jer nismo imali vremena ispravljati sitnice. Sada smo dosta radili na tome i jako se veselimo natjecanju. Na treningu ne možete stvoriti uvjete natjecanja - istaknula je Kristina Tomić.

A kakvi su daljnji planovi i aktivnosti pripremanja za Igre u Tokiju.

- Ne volim pretjerano govoriti unaprijed o očekivanjima. Mogu reći da mi je jako narasla želja da u Tokiju ostvarim što bolji rezultat. Prije godinu ili dvije bio je cilj otići i nastupiti na Olimpijskim igrama, a sada kada sam se kvalificirala, ne želim u Tokio otići kao turistkinja - prisnažila je Kristina Tomić.


Veliku sportsku priredbu na konferenciji za medije prvo su najavili Tamara Pradegan, predsjednica Organizacijskog odbora prvenstva i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 
Taekwondo klubovi Jastreb i Karlovac ponijeli su najveći teret organizacije što je izaslanik predsjednika ETU-a Antonio Barbarino posebno istaknuo.

Borbe vrhunskih sportaša i hrvatskih natjecatelja pratite na YouTube kanalu Cro Ring


U galeriji pogledajte kako će izgledati borilište u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

113
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije