Autor: Boris
Datum objave: 30.01.2009
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


KREĆU HRVAČKA PRVENSTVA

Kadetsko i Seniorsko

Donosimo vam propozicije za Kadetsko i Seniorsko Prvenstvo ZG županije koje će se održati 07. veljače, kao i propozicije za Seniorsko PH koje će se održati 14. veljače u Zagrebu.

SENIORSKO I KADETSKO PRVENSTVO ŽUPANIJE ZAGREBAČKE U HRVANJU GR NAČINOM ZA 2009. GODINU

PROPOZICIJE

ORGANIZATOR: Savez hrvačkih športova grada Zagreba

DATUM NATJECANJA: Subota, 07.02.2009. godine.

MJESTO NATJECANJA: ŠSD ”Peščenica”, Ulica grada Gospića 1 , Zagreb.

VAGA: 8:30 – 9:00 sati. Delegirani suci su obavezni doći prije početka vaganja.

POČETAK NATJECANJA: 10:00 sati.

PRAVO NASTUPA : Seniori rođeni 1991. godine i stariji.

Kadeti rođeni 1992, 1993. i 1994. godine.

TEŽINSKE KATEGORIJE: Seniori: 50-55 kg, 60 kg, 66 kg, 74 kg, 84 kg, 96 kg i 96-120 kg. Kadeti:39-42, 46, 50, 54, 58, 63, 69, 76, 85 i 85-100 kg.

DOKUMENTI: Natjecateljska knjižica sa liječničkim pregledom u okviru 6 (šest) mj.

BORILIŠTA: Borbe će se održati na-4 borilišta.

VAŽNO: Hrvače koji imaju kožnu infekciju, a pokušaju nastupiti prijaviti će se Disciplinskoj komisiji kao i njihove klubove.

TEHNIČKA ORGANIZACIJA Hrvački klub „Metalac“PROPOZICIJE

ZA XVIII POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE U HRVANJU

GRČKO-RIMSKIM NAČINOM ZA 2009.GODINU

Članak 1.
Organizacija natjecanja povjerena je Savezu hrvačkih športova grada Zagreba, a suorganizator je HHS.
Natjecanje će se održati u Zagrebu u subotu dne 14. 02. 2009. godine u Školskoj športskoj dvorani "Pešćenica" , Ulica grada Gospića br. 1.

Članak 2.
Pravo nastupa
Pravo nastupa imaju hrvači rođeni 1991. godine i stariji, s tim da su registrirani na HHS, da su državljani Republike Hrvatske, da imaju natjecateljsku knjižicu HHS ovjerenu za 2009. godinu i s ubilježenim liječničkim pregledom koji ne smije biti stariji od 6 (šest) mjeseci.
Posebne odredbe:
Klubovi koji nisu podmirili financijske obaveze prema HHS-u (članarina za 2009. god. 1000 kn ) nemaju pravo natjecanja, ukoliko ne pruže dokaz o uplati delegatu natjecanja.

Članak 3.
Službeno vaganje, težinske kategorije
Vaganje natjecatelja obaviti će se u subotu 14. veljače 2008. u u Školskoj športskoj dvorani "Pešćenica" , Ulica grada Gospića br. 1 u vremenu od 08:30 - 09:00 sati.
Hrvači koji skidaju težinu i koji to žele, mogu obaviti vaganje već u petak 13. veljače 2009. u Školskoj športskoj dvorani "Pešćenica" , Ulica grada Gospića br. 1 u vremenu od 18:00 - 18:30 sati.
Hrvači koji pristupe vagi u petak nemaju pravo vagati se u subotu !
Težinske skupine: 50-55 kg, 60 kg, 66 kg, 74 kg, 84 kg, 96 kg i 96-120 kg ( 7 težinskih kateg.)
Sukladno MTP hrvačima se dozvoljava nastup u jednoj višoj kategoriji od njegove tjelesne težine.
Za težinsku kategoriju do 120 kg minimalna težina je 90 kg.

Članak 4.
Početak natjecanja i trajanje borbi
Početak natjecanja je u 10:00 sati.
Natjecanje se održava po međunarodnim hrvačkim pravilima (pretkola, n-finala, repesaž i finala za 1.-2. mjesto ). U težinskim skupinama do 5 (pet) natjecatelja hrvati će svako sa svakim, a u skupinama sa više hrvača sukladno MHP (izdanje III/2006. godine).
Maksimalno trajanje borbi je 3 (tri) perioda x 2 (dvije) minute. Ukoliko pobjednik može biti proglašen nakon drugog perioda treći period se ukida. “Tuš” automatski zaustavlja borbu i proglašava se pobjednik.

Članak 5.
Tehnička organizacija natjecanja
Borbe će se održati paralelno na 3 (tri) strunjače s početkom u 10:00 sati.
Trojica prvoplasiranih natjecatelja u svakoj težinskoj skupini osvojiti će medalje Hrvatskog hrvačkog saveza, a najuspješniji klub pehar.
Uspješnost klubova odrediti će se bodovanjem pojedinačnih plasmana I - III. mjesta u svim težinskim skupinama (I.mj.-7 bodova, II.-5, III.-III.3,5 boda). U slučaju jednakosti dvaju ili više klubova primjenjuju se po redu slijedeći kriteriji: veći broj prvih mjesta, veći broj drugih mjesta i td., sve dok se ne utvrdi prednost nekog od klubova.
Organizator je obavezan osigurati nazočnost dežurnog liječnika na natjecanju.
Umoljavaju se klubovi da na natjecanje ne dovode hrvače sa kožnom infekcijom. Ukoliko se takovi hrvači otkriju na vaganju ili za vrijeme natjecanja, biti će eliminirani iz natjecanja, a protiv klubova će se pokrenuti disciplinski postupak.

Članak 6.
Materijalni uvjeti
Klubovi sudionici prvenstva dužni su organizatoru prvenstva uplatiti kotizaciju u iznosu od 50 (Pedeset) kuna po svakom prijavljenom natjecatelju, odmah po završetku vaganja. Bez ove uplate nije moguć pristup natjecanju, ukoliko organizator drugačije ne odredi.

Članak 7.
Protokol prvenstva
Protokol se provodi u skladu s Pravilnikom za organizaciju natjecanja HHS.
Tehnička konferencija održati će se u Školskoj športskoj dvorani "Pešćenica" (soba br. 10) od 09:30 - 09:45 sati uz obavezno sudjelovanje delegata natjecanja, sudaca i trenera.

Članak 8.
Suci i suđenje
Sudačka komisija HHS delegirati će potrebni broj sudaca za opsluživanje 3 (tri) borilišta. Troškove delegiranih sudaca snosi SHŠ grada Zagreba.
U slučaju eventualne spriječenosti delegirani suci i voditelji tabela (statističari) dužni su otkazati sudjelovanje na adresu HHS pismeno, telefonom, telefaksom, e-mailom najkasnije do srijede 11. 02. 2009. godine, kako bi na vrijeme obavjestili suce u pričuvi.
Delegirani suci dužni su se u vrijeme predviđeno za vaganje staviti na raspolaganje organizatoru prvenstva.
Klubovi mogu o svom trošku poslati suce na natjecanje ( ukoliko netko od njih ne bude delegiran od strane Sudačke komisije HHS), uz uvjet da ovi imaju najmanje nacionalnu sudačku kategoriju. Suci sa sobom moraju imati crveni i žuti karton, te crveno – plavi žeton ( za izbor prioriteta kod križnog hvata).

Članak 9.
Vodstvo natjecanja
Delegata natjecanja odrediti će SHŠ grada Zagreba u suglasnosti sa Trenerskom komisijom HHS-a. Delegat je odgovoran za regularno održavanje natjecanja i rukovoditi će tehničkom konferencijom.

Članak 10.
Ostalo
Svi sudionici na natjecanju dužni su se ponašati sukladno Kodeksu ponašanja FILA, koji je objavljen u Hrvačkom glasniku HHS.
Nesportsko ponašanje će se strogo kažnjavati prema odredbama Disciplinskog pravilnika HHS-a.
1286
Kategorije: Hrvanje
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije