Autor: mi
Datum objave: 25.10.2018


Kovalev za revanš s Alvarezom ponovno doveo novog trenera

Sergej Kovalev (32-3-1, 28 KO) iskoristio je pravo na revanš i protiv Eleidera Alvareza (24-0, 12 KO) još će jednom pokušati vratiti naslov svjetskog prvaka.

35-godišnji Rus 2. veljače u Friscu u Teksasu će se ponovno boriti s godinu dana mlađim Kolumbijcem. U prvoj borbi u Atlantic Cityju u kolovozu Alvarez je tri puta rušio Kovaleva u sedmoj rundi na putu do pobjede tehničkim nokautom i osvajanja titule u poluteškoj kategoriji. Do tog trenutka Rus je imao bodovnu prednost kod svih sudaca.

Kovalev je poznat kao teška osoba za zajednički rad, tako je i Abror Tursunpulatov koji je zamijenio trenera Johna Davida Jacksona potiho smijenjen i 'Krusher' će za ponovni napad na svjetski naslov imati novog trenera u kutu.

Riječ je o 54-godišnjem Buddyju McGirtu.

"Odlučio se za Buddyja. To mu je nedaleko od kuće, trenirao je s njim par puta i svidjelo mu se. Donijeli su odluku da će zajedno raditi" izjavio je Rusov menadžer Egis Klimas.


Hoće li tvrdoglavi Kovalev slušati novog trenera je upitno.

"Više nema izbora. Mora nekoga početi slušati jer formula koja je do sada radila za njega više ne radi. Ovo je za njega stani-pani. On to shvaća, on je bistar čovjek, shvaća koliki je ulog. Sada više nema izbora tako da sada shvaća."

Kovalev je 2-3 u zadnjih pet mečeva. Nakon dva poraza od Andrea Warda, osvojio je upražnjeni WBO naslov u poluteškoj kategoriji protiv Vyacheslava Shabranskog. Obranio ga je protiv Igora Mikhalkina prije nego je uslijedio poraz od Alvareza.

Foto: HBO

289
Kategorije: Boks
Tagovi: Sergej Kovalev
Najpopularnije
Najnovije