Autor: mi
Datum objave: 28.11.2017


Kovalev: Ward mi je pokazao kako se pravi boksači pripremaju za borbu

Iako se nije potpuno pomirio s dva poraza od Andrea Warda, Sergej Kovalev iz njih je izvukao neprocjenjivo iskustvo.

Dok je u prvoj borbi u studenom 2016. zakinut nepravednom sudačkom odlukom, Rus je u revanšu u lipnju poražen prekidom u osmoj rundi. 'Krusher' i dalje donekle osporava Wardovu pobjedu zbog niskih udaraca, ali je i Rusov bivši trener John David Jackson rekao da je njegov boksač jednostavno odustao.

Kovalev je nakon poraza Jacksona zamijenio Abrorom Tursunpulatovim.

U prvoj borbi s novim trenerom 34-godišnji Kovalev proteklog je vikenda u New Yorku u drugoj rundi nokautirao Ukrajinca Vyacheslava Shabranskog i osvojio WBO naslov kojeg je u međuvremenu svojim povlačenjem upraznio Ward.


"To je bila velika lekcija iz života, ali ne od Warda. Da, Ward je sjajan borac. On mi je pokazao kako se pravi borac treba pripremiti za borbu, ne napuštati dvoranu čak i ako imate puno vremena između borbi."


Ward je tijekom svoje 12-godišnje karijere u profesionalnom boksu ostao upamćen kao veliki profesionalac. Bio je svjetski prvak u dvije težinske kategorije i po mnogima najbolji boksač svijeta.

Nakon pobjede nad Shabranskyym očekuje se da će Kovalev prvu obranu naslova imati 3. ožujka u New Yorku.

"Ti porazi su mi pokazali da bih se trebao više koncentrirati na svoju boksačku karijeru i ne putovati toliko. Puno sam vremena nakon borbe potrošio na odlazak u moj rodni grad Kopejsk u Rusiji. To nije dobro za mene. Promijenio sam puno vremenskih zona, propustio sam puno treninga i za drugu borbu protiv Warda počeo sam tek dva mjeseca prije borbe dolaziti u formu. Pokazalo se da to nije dobro za moj boks."

607
Kategorije: Boks
Tagovi: Andre Ward, Sergej Kovalev
Najpopularnije
Najnovije