Autor: mi
Datum objave: 03.07.2019


Kovalev odbio nisku ponudu za borbu s Canelom

WBO prvak u poluteškoj kategoriji Sergej Kovalev (33-3-1, 28 KO) primio je ponudu za borbu s Canelom Alvarezom (52-1-2, 35 KO).

WBC, WBA i IBF prvak u srednjoj kategoriji voljan je podići se dvije težinske kategorije kako bi 14. rujna izazvao Rusa, ali 'Krusherov' tim odbio je prvu ponudu smatravši ju preniskom.

 

Iako nije poznat točan iznos, navodno je Golden Boy Promotions poslao Kovalevovom promotoru Main Eventsu ponudu koja je dvostruko manja od deset milijuna dolara koliko je Daniel Jacobs u svibnju dobio za meč s Canelom za ujedinjenje naslova svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji.


Meksikanac bi se u ovom trenutku očito radije borio za pojas svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji nego išao na treći meč s Gennadyjem Golovkinom, ali ako se ne dogovori s Rusom GGG ostaje kao jedina prihvatljiva opcija za čelnike DAZN-a s kojim je Canelo potpisao ugovor vrijedan više od 350 milijuna dolara.


DAZN-u je prihvatljivo da se Canelo prvi bori s Kovalevom, a onda u svibnju iduće godine ponovno s Golovkinom.


Kovalev već ima dogovorenu obranu protiv obveznog izazivača Anthonyja Yardea (18-0, 17 KO). Meč je već bio dogovoren za 29. lipnja, ali je pomaknut na 24. kolovoza i ako bi se borio s Canelom taj bi meč morao biti otkazan.


Rus traži znatno više od ponuđenog jer između ostalog Main Events bi morao puno platiti i Yardeovom promotoru Franku Warrenu kako bi mu dozvolio da boksa s Meksikancem. Yarde bi u tom meču trebao ostvariti rekordnu zaradu u karijeri koja bi premašivala milijun dolara.
Foto: HBO Boxing


353
Kategorije: Boks
Tagovi: Sergej Kovalev, Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije