Autor: mi
Datum objave: 08.08.2018


Kovalev će iskoristiti pravo na revanš protiv Alvareza

Sergej Kovalev najvjerojatnije će iskoristiti klauzulu o revanšu s Eleiderom Alvarezom.

Dvostruki svjetski prvak u poluteškoj kategoriji proteklog je vikenda u Atlantic Cityju izgubio od Kolumbijca nokautom u sedmoj rundi. 'Krusher' je tijekom te runde tri puta završavao na podu.

Prije dvoboja s Andreom Wardom, 35-godišnji Rus držao je WBO, WBA i IBF naslove. Nakon Wardovog povlačenja osvojio je upražnjeni WBO naslov, kojeg planira pokušati vratiti.

Kovalev u ugovoru ima klauzulu o revanšu s Kolumbijcem, a HBO već ima rezerviran datum za 8. prosinca, koji bi oni mogli popuniti.

Prvotno je taj datum bio rezerviran za borbu za ujedinjenje naslova između Kovaleva i WBA prvaka Dmitryja Bivola, ali je Alvarez poremetio planove.


"Nalazim se u teškoj situaciji. Zahvalan sam na podršci fanova. Sada pun samopouzdanja mogu reći da još neću završiti karijeru. Uzet ću malo odmora i za par mjeseci ću se pripremati za novu borbu s obnovljenom energijom. Mislim da će to biti revanš s Alvarezom. Neću tražiti nikakve izgovore za subotu. Dogodilo se kako se dogodilo" rekao je Kovalev.


34-godišnji neporaženi Kolumbijac čeka sljedeći Rusov potez i razmatra druge opcije.

"Sergej u ugovoru ima klauzulu o revanšu ako se poželi osvetiti. Sada čekamo da vidimo što će se dogoditi u sljedećih mjesec dana. Malo ćemo razgovarati o mogućnosti meča za ujedinjenje s Bivolom. Što se tiče Adonisa Stevensona, ne znam, ali i to bi mogla biti opcija" rekao je Alvarez.


Kolumbijac je dugo vremena bio obvezni izazivač WBC-ovog prvaka Stevensona, ali mu je ovaj dva puta platio kako bi se mogao boriti s nekim drugim.
Foto: HBO Boxing

302
Kategorije: Boks
Tagovi: Sergej Kovalev
Najpopularnije
Najnovije