Autor: mi
Datum objave: 07.04.2018


Komisija odbila odobriti Golovkinovog protivnika za 5. svibnja

Nastavlja se potraga za protivnikom Gennadyja Golovkina za 5. svibnja.

Kazahstančev menadžment već je postigao dogovor za borbu s Jaimeom Munguiom

(28-0, 24 KO) u Las Vegasu, ali ju je Sportska komisija Nevade odbila odobriti.


21-godišnja meksička nada trebala je zaijeniti sunarodnjaka Saula Alvareza koji se povukao iz revanša očekujući suspenziju zbog dva pozitivna doping testa na zabranjenu supstancu clenbuterol.

 

Munguia je neporažena nada, ali nije se nikad borio s elitnim protivnicima otkako je postao profesionalac 2013. Uz to, do prije 11 mjeseci još je boksao u velteru, dvije kategorije ispod srednje i komisija je smatrala da nije prikladan protivnik WBA, WBC, IBF i IBO prvaku u srednjoj kategoriji.


NAC je ovim potezom demonstrirao da brine za sigurnost boraca, a uz to čvrsto se postavio kod Canelovog doping testa, jer su mnogi očekivali da će se borba ipak održati planiranog datuma.


Ipak, glasovi s druge strane upućuju na to da je NAC dozvolio borbu između Floyda Mayweathera s omjerom 49-0 i boksačkog debitanta Conora McGregora.


Sljedeći u redu za GGG-evog protivnika trebao bi biti Irac Gary 'Spike' O'Sullivan (27-2, 19 KO), ali i predstavnici bivšeg WBA prvaka u supervelteru Demetriusa Andradea (25-0, 16 KO) i obveznog IBF-ovog zazivača Sergiya Derevyanchenka žele borbu za naslov svjetskog prvaka.


220
Kategorije: Boks
Tagovi:
Najpopularnije
Najnovije